Andra Efterrätter

Påskdessert – vit chokladmousse med saffran

För den som har idétorka vad gäller påskdessert kommer här ett kycklinggult förslag som kan tillfredsställa den allra mest svårflirtade gom – en vit och fluffig chokladmousse som får sin gula färg och smak av saffran, som faktiskt inte julen har patent på som sin egen krydda. Den funkar precis lika bra till påsk. Den här moussen räcker till 4 glada påskfirare:

150 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 ägg
1 g saffran (2 pkt)

Rör ner saffran i grädde och vispa det fluffigt i en bunke, och vispa äggen tills de blir ljusgula i en annan bunke. Smält den vita chokladen i vattenbad, och vispa ner den i äggsmeten. Vänd ner grädden, och häll upp i portionsformar. Låt stå kallt minst 4 timmar, gärna över en natt.

17 april, 2011

15 kommentarer

  1. Jättefint portionsglas och vacker bild:) Håller verkligen med dig om att julen inte har patent på saffran som krydda. Det är synd om dom som inte upptäckt saffran i annan form än lussebullar! Saffran går ju att använda till såååå mycket mer.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration