Påskdessert – vit chokladmousse med saffran
För den som har idétorka vad gäller påskdessert kommer här ett kycklinggult förslag som kan tillfredsställa den allra mest svårflirtade gom – en vit och fluffig chokladmousse som får sin gula färg och smak av saffran, som faktiskt inte julen har patent på som sin egen krydda. Den funkar precis lika bra till påsk. Den här moussen räcker till 4 glada påskfirare:
150 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 ägg
1 g saffran (2 pkt)
Rör ner saffran i grädde och vispa det fluffigt i en bunke, och vispa äggen tills de blir ljusgula i en annan bunke. Smält den vita chokladen i vattenbad, och vispa ner den i äggsmeten. Vänd ner grädden, och häll upp i portionsformar. Låt stå kallt minst 4 timmar, gärna över en natt.
17 april, 2011
det där låter ju alldeles ljuvligt! kombinationen vit choklad och saffran har jag faktiskt aldrig provat förut. bokmärker direkt!
Jättefint portionsglas och vacker bild:) Håller verkligen med dig om att julen inte har patent på saffran som krydda. Det är synd om dom som inte upptäckt saffran i annan form än lussebullar! Saffran går ju att använda till såååå mycket mer.
Åh vad smaskigt! Det här ska jag bjuda familjen på till jul, de kommer inte tro sina magar 😉
Så gott det låter med saffran i
Jädrans vad snygg! Och nog himla god också, har inte testat saffran i chokladmousse, men det får jag ju göra.
Vacker bild du tagit och smaskigt värre låter det med vit choklad och saffran!
Klart det ska vara gult!! Gott!!
Nom nom nom. Ser ljuvligt ut.
Saffran är ju alltid underbart gott! 🙂 Har däremot inte smakat det ihop med vit choklad.
Mmm, låter ljuvligt gott!
Va mumsigt det ser ut!
Läckert. vet inte varför men det här känns verkligt du. 🙂
Var har du köpt glasen förresten? 🙂
Emma; glaset kommer från Orrefors, och serien heter Divine, en serie som togs fram till Victoras och Daniels bröllop. 🙂
Vilken underbar blogg! 🙂