Andra Öland Restaurang Utflykt

Gourmethamburgare på Kalk

På Öland finns mycket kalksten. Det må vara fint och genuint i stenmurarna som ringlar över ön, men då ska vi inte tala om hur mycket kalk det finns i vattnet. Hade ni sett min vattenkokare hade ni förstått. Som tur är brukar jag undvika att visa den för folk. Trots det, och som tur är, finns det nu ytterligare en anledning att gilla ordet kalk, och det är restaurangen i Löttorp på norra Öland med samma namn. Det visade sig vara i stort sett den enda restaurangen norr om Borgholm som inte hade stängt för säsongen, så uteslutningsmetoden avgjorde dagens restaurangbesök. Men vilket ställe! Det må vara sju mil till Löttorp, men det var inte sista gången jag åt en hamburgare där!

Förstår ni varför? Jag skulle nog faktiskt vilja påstå att det här var den godaste hamburgaren jag har ätit i hela mitt liv. Hamburgerbrödet var egenbakat surdegsbröd, och köttet till den hemlagade färsbiffen köptes i möjligaste mån in från lokala gårdar och maldes på plats, och serverades med ost, bacon och en curry coleslaw. Till det fick vi tunt skivade, friterade potatisar. Om det finns en hamburgerhimmel så var det där vi befann oss.

Av inredningen att döma förstod vi att Kalk även är ett uteställe på somrarna för partysugna turister. Innan de äntrar stället lagom till midsommar ämnar jag dock återvända minst ett par gånger för att få äta den underbara hamburgaren igen, gärna på den fina uteserveringen nästa gång om vädret tillåter.

7 april, 2011

9 kommentarer

  1. Den burgaren gick inte av för hackor! Så himla gott det är med en riktigt god en! Ett ställe här i Covent Garden har grymma burgare och deras pommes är underbara med skal på.

  2. Mmm förstår dig, den ser verkligen smaskig ut! Har glömt att berätta att vi testade din lövbiffgratäng med ädelost förra veckan. Herregud vilken succe, vi slogs om att slicka formen efteråt ;). Så god och enkel, hade Alingsåsris till (pressad potatis) helt klart en klar favoriträtt!

  3. Tack för tipset!! Roligt att läsa lite om Öland eftersom jag själv behöver tips på vart man kan åka och göra när man har långväga gäster på besök 🙂

  4. Ser grymt gott ut : ) fin miljö : ) Tack för tipset säger jag med då mina svärföräldrar har stuga på Öland så vi kommer att tillbringa någon vecka där i sommar : ) kram Sofia

  5. Hihi, ja Enzo var alldeles till sig av att ha tjejbesök och dreglade ner hela stackars Millie, haha! 🙂

    Det ska jag göra. Dem blev jätte glada av din fina kritik! 🙂

    Ha en fin helg!

  6. När ska du och Olof adoptera en tjej i 20-årsåldern? 😉 För jag blir så avis på era underbara utflykter! Tack för att du delar med dig på bloggen! Hamburgare är riktigt gott! Och den där ser fantastisk ut..

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration