Andra, Mat på resor

Jomfruhummer

En av de populäraste butikerna på Läsö måste ändå vara Thorsens Fisk. Hit kommer i stort sett alla för att köpa havskräftor, eller jomfruhummer som det heter på danska.

Ja, hrm, nu är jag ju inte så mycket för sådant här, men jag tycker alltid att det är kul att komma till en fiskaffär och spana in utbudet.

Jojomänsan!

Thorsens business nere i hamnen. Mycket danskt.

Här är min fina kompis Meike i full färd med att koka havskräftor. Har jag berättat för er om Meike? När jag var 16 och läste tyska på gymnasiet hade vi ett språkutbyte med en tysk skolklass. Email var nytt och väldigt “happening”, så vi var emailkompisar. Efter ett år kom Meike och hälsade på mig i Sverige, och sedan dess har vi träffats många gånger. Vi var på hennes bröllop, hon och hennes familj kom till Öland förra sommaren för att vara med på vårt bröllop, och nu sågs vi som senast förra veckan. Hennes familj brukar åka till Läsö på somrarna, och nu hade de hyrt ett hus nere vid stranden i ett par veckor och tyckte att vi skulle komma och hälsa på. Vi var självklart inte svåra! Det är alltid roligt att träffas, speciellt på dansk mark.

Jag smakade faktiskt på havskräftorna, vill jag ändå framhålla. Olof och Meike låter i alla fall hälsa att de var jättegoda.

4 Kommentar

 1. Mårtenssons kök

  5 juli, 2012 at 7:07 e m

  Helt underbart ljuvliga bilder från resan, saltplatsen är ju så trollskt att se på.
  Vilket lyxställe att få komma till, vi hade med all säkerhet förhandlat oss rejält i fiskebutiken, vilken himmelsk plats:)

 2. Freedomtravel

  5 juli, 2012 at 7:09 e m

  Att få botanisera i en fiskaffär är ju det bästa som finns! Vi hoppas att vi ska hitta lite goda skaldjur i Nova Scotia, Kanada 🙂

 3. Remsan

  6 juli, 2012 at 9:08 f m

  Men du har ju varit i himlen! Åh, så mycket godasker…

 4. Malin`s Diner

  6 juli, 2012 at 12:32 e m

  Vilket ställe! Verkar riktigt fint. Jag älskar havskräftor, det blir det här i kväll. Men till lunch blir det thaimat lagat av ett proffs, Nitima från Thailand är bäst!

  Kram Malin

Lämna en kommentar