Trädgård

Planterat jordärtskockor!

Här minsann är det inte bara snack och ingen verkstad (såvida vi inte pratar om trista saker som att kratta löv) utan här händer det grejer! I alla fall på jordärtskocksfronten. (Löven ligger alltså kvar .) Jag bräkte ju på i min senaste krönika om att jag skulle plantera jordärtskockor, och nu har vi en pallkrage full med små skockor och jag är högst förväntansfull. Vi planterade lite pelargoner och annat när vi ändå var igång.

jordärtskockor planta Jag köpte den här plastkrukan som var alldeles bucklig för att jordärtskockorna var så sugna på att få komma ut och bli planterade. Två dagar senare träffade jag min kompis som sa att hennes föräldrar hälsade att jag gärna fick komma dit och hämta jordärtskockor, och det hade jag ju inte tänkt på. Men känner ni någon som har jordärtskockor, kolla med dem först! De sprider sig tydligen som bara den.

jordärtskockor i jord Killen på Plantskolan sa att jag skulle dela upp de små skockorna, försöka få med så mycket rötter som möjligt och fördela jämt i pallkragen, och sedan strö över ca 5-10 cm jord. Han utlovade att pallkragen skulle övertas av jordärtskockor på nolltid. Som sagt, peppen är massiv! Jag älskar jordärtskockor!

plantera kryddorHär ser ni för övrigt vad jag menar när jag skriver VI. Men till mitt försvar så klättrar Evelyn på mig hela tiden, så det lättaste för alla är ibland bara att låta Olof göra vissa saker. Evelyn hjälpte dock till med att provsmaka jorden. Lovar att rapportera vidare kring jordärtskockornas framfart. Stay tuned. 

7 maj, 2018

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration