Andra Bloggträff Pizza Restaurang

Prostens Pizza

Sista kvällen på bloggträffen i Falkenberg packade vi in oss i ett par bilar och körde till Prostens Pizza som ligger på prästgården som Lisa Lemke och hennes man köpt vid Skrea Backe. Pizzerian ligger i ett uthus, eller om man ska kalla det för en otroligt fint renoverad lada? I alla fall är det pizzeria här några kvällar i månaden, och dagtid använder hon lokalen som studio när hon skapar sina receptböcker.

Lisa Lemke har ni kanske sett på morgon-TV i Mitt Kök, eller som programledare för Grillmästarna. Jag har ett par av hennes kokböcker, och tycker att de är toppen. Av alla svenska kokboksförfattare tycker jag att Lisa Lemke är den som har bäst öga när det kommer till böckernas layout, och det återspeglades även inne i pizzerian, där inredningen var charmigt rustik och hemtrevlig.

Maten serverades på udda tallrikar med olika mönster, ruffiga skärbrädor och stora plåtfat. Olof hittade dessutom en rolig öl på menyn; Ko-i-norr. Själv drack jag en jättegod alkoholfri drink med mynta och citrus som serverades i glasburk med sugrör.

Förrättstallriken som jag blev tilldelad kunde inte ha varit mer rätt – det stod Öland 1981 på den. En mycket bra årgång, om jag får säga det själv.

Pizzorna var verkligen helt otroligt goda. De var säsongsbetonade, och innehöll allt från nässlor till grönkål.

Hela säcken knyts ihop fint på Prostens Pizza; pizzadegen kommer från Solhaga Stenugnsbageri, grönsakerna kommer från Ugglarps Grönt, och kaffet kommer från Slöinge Kafferosteri. Det kändes extra kul att ha besökt just dessa leverantörer samma dag.

Det var sista inlägget från bloggträffen i Falkenberg, imorgon blir det ett klassiskt receptinlägg här på bloggen igen. Men det finns ju så mycket man vill visa och berätta när man varit på en så här hyvens bloggträff! Återigen, stort tack till vår bubbel-älskande pingla Malin som helt själv dragit ihop hela den här fantastiska träffen för oss! Vill ni kika in hos de andra bloggarna, hittar ni dem här:

26 april, 2014

7 kommentarer

  1. Hmmm, vi funderar på vad som sas som fick Lisa att skratta så…hmmm nope, inte en endaste aning har vi! Men att vi hade en riktigt kul kväll, det minns vi, det skrattades en hel del:)
    Vi blev så inspirerade av glasburkarna så vi har börjat samla här hemma för att härma det där moonshine-serverandet rakt av. Mycket trevligt.

    Kramar till er

    1. Håhå, glasburkar och små glasflaskor har vi samlat på länge, det är jättepiffigt att servera välkomstdrinkar ur!

      Hoppas att ni har en hyvens första maj, fina ni!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration