Andra

Uppdukat för tapas

Den närmsta månaden bjuder på flera helgdagar i almanackan, dagar som passar perfekt för att bjuda hem vänner och familj på middagar. I väntan på att grillen ska bli varm brukar vi servera tapas.

Eller tapas och tapas, det kanske passar bättre att kalla det för småplock? För det är just vad det är; enkla små anrättningar som man kan köpa i matbutikens ost- och charkdisk och sedan smidigt duka upp på en vacker bräda.

Salami, parma, små ölkorvar, oliver, ostar med marmelad är alla tacksamma att bara duka upp i små skålar och på plattor. De skivade tunnbrödsrullarna går fort att göra; bara blanda philadelphiaost med strimlad, soltorkad tomat och basilika, bre på tunnbröd, rulla ihop som en rulltårta och skär sedan skivor som blir lagom munsbitar. Vill man festa till det kan man även stoppa i lite parma eller salami.

Presentationen av tilltugget är viktig! Just chark och ost gör sig extra fint på rustika brädor, som den här brädan i ask med tjock barkkant från VEGA.

Svarta skifferplattor gör sig vackert mot det mesta, och lyfter fram färgen i maten. Även dessa skifferplattor kommer från VEGA, liksom de små dipskålarna som man kan ha allt från oliver till marmelad i. Vi har letat länge efter små dipskålar att ha dressing och aioli i när vi serverar hamburgare, för att allting inte ska flyta ihop på tallriken, och nu behöver vi inte leta längre. Har man små dipskålar blir det också snyggare (och onekligen mindre rinnigt) när man serverar mat på planka, vilket vi har stora planer på att göra i sommar.

VEGA vänder sig främst till företag inom restaurang- och hotellbranschen, och för att kunna handla direkt av VEGA krävs det att man bedriver någon form av företag. Jag vet att ni är många som läser bloggen som driver verksamheter i olika skalor, och för er är dessa produkter ett hett tips.

Spansk potatistortilla är en klassikertapas, som vi troget lagat ända sedan vi flyttade hem från vårt år i Barcelona. Recept finns här.

En annan tapasklassiker är halverade cocktailtomater med basilikablad och bollmozzarella och lite svartpeppar. Går alltid hem!

Inlägg i samarbete med VEGA Sverige AB.
1 maj, 2014

12 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration