Familjen

Påskfirande 2014

Här kommer lite bilder från vårt påskfirande, som i och för sig ägde rum för två veckor sedan, men bättre sent än aldrig, heter det ju.

Vi började med välkomstdrink ute på terrassen. Vilken skillnad från förra årets påsk! Då satt vi inomhus och tryckte medan trädgården var täckt av snö, och i år behövde man inte ens jacka ute i trädgården. Svärmor skålade in påsken och våren.

Jag skrev aldrig ner vad vi hällde i välkomstdrinkarna, men det var i alla fall en skvätt sockerlag, lite färskpressad apelsin och urgröpt passionsfrukt i alla drinkarna. Sedan fylldes de alkoholfria varianterna upp med mineralvatten, och de andra med champagne.

Syrrans och Vimals lilla Rose fick vatten, som Günter hjälpte henne med.

Hon växer så det knakar, lilla Rose, och hon är så söt. De där kinderna vill man bara nypa tag i mest hela tiden.

Som tilltugg bjöds det på uppskuret fusksurdegsbröd och brynt smör.

…och till förrätt serverade vi Crème Ninon, grön ärtsoppa. Den tillagades i sista sekund på ren freestyling, så innan jag kan lägga ut ett recept på den får jag nog hinna laga den en gång till. Jag har inte en susning om vilka mängder, och av vad, jag hällde i den. Huvdrätten fastnade aldrig på bild, men det var lamm, i alla fall. Man kan inte ha stenkoll på allt jämt.

Sedan var det äggjakt! Roses ägg gömdes förvånansvärt snällt. Men hon är ju rätt så liten, så hon får dispens. Annars brukar Olof gå in stenhårt för att gömma syrrans ägg så svårt som möjligt. Härom året låg det i grillen.

I år hade Olof grävt upp en rejäl tuva mossa i gräsmattan och tryckt in hennes ägg därunder. Hon hittade det till slut, efter visst omkringnosande.

Efter äggletningen hade vi gjort oss förtjänta av dessert. Jag hade förberett Marijas glasstårta, den går alltid hem. Marija brukar göra den till mig när jag fyller år och ta med till jobbet, och alla som har provat den älskar den.

Bally fick ingen glasstårta, men väl lite hundgodis. (Och eventuellt lite lamm.) Alla var nöjda.

4 maj, 2014

4 kommentarer

  1. Äsch, bättre sent än aldrig, eller hur?! Vi har ännu inte fått upp något från påskmiddagen vi bjöds på påskafton, men vi skyller helt och hållet på värdarna som vi inte fått recept från än!

    Påskdrinken låter riktigt, riktigt god, speciellt när den fylldes upp med champagne! Tänk att nästa påsk är det ytterligare en liten människa med på ert påskfirande:)
    Och brynt smör var det ju, tack för påminnelsen!

    Kramar till er båda

  2. Så mysigt ni hade det! Jag slapp undan påskfirandet helt i år och det var rätt skönt det med. Påsken är en sån högtid som jag uppskattar när jag firar den men inte saknar när den inte firas. Rätt skönt! 🙂

    1. Det har du rätt i! Julen skulle jag sakna, men påsken går ju att vara utan. Det är ju mest att man träffas som gör påsken trevlig, men man kan ju ses annars också. Julen däremot är det ju så mycket stämning kring.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration