Andra, Butiker, Utflykt

Kivikås i Kivik

För några veckor sedan var vi ju i Kivik, och då besökte vi det härliga musteriet Kivikås. Deras gårdsbutik var full av godsaker, jag hamstrade äppelmust för allt vad tygen höll. Jag älskar deras glasflaskor med den fina äppeletiketten.

Jag är ganska svag för honung också…

Gårdsbutikens inredning var rustik och gammaldags. Olof gillar att fota gamla koffertar. Och gamla slitna dörrar. Alla har vi våra hobbies. Själv gillar jag att äta marsipan.

Dischångsenap. Stavas precis som det låter.

Vägen till Kivikås är väldigt vacker, först passerar man genom en allé kantad av höga träd, och bakom träden breder äppelodlingarna ut sig i det skånska landskapet. Hoppas att det inte dröjer alltför länge till vår nästa Kivik-tur!

7 Kommentar

 1. Kaksmulan

  14 oktober, 2010 at 12:58 f m

  Åh vilken mysig butik och härliga bilder!

 2. Remsan

  14 oktober, 2010 at 6:36 f m

  Måste åka till Kivik helt enkelt! Vilka underbara bilder. De verkar vara hur mysigt som helst. Jag tycker om att köpa mat/dryck i flaskor och burkar som är så fina att man vill återanvända dem.

 3. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

  14 oktober, 2010 at 8:31 f m

  Jag blir lite hemmablind när jag bor så nära.Men visst är det fint och vackert.
  Att åka hela kustvägen ner till Ystad är en trevlig söndagsutflyck.Finns massor på vägen av härliga gårdsbutiker.
  Kram i höstrusket
  Mimmis

 4. Anna

  14 oktober, 2010 at 12:06 e m

  Haha, du är så skön! Jag tänkte precis så när du skrev att han gillar att fota gamla koffertar, "ja alla är vi olika"… Jag tycker äppelraderna i Kivik påminner om vinraderna i Italien, underbart härligt! Ha en fin torsdag Helena! Kram Anna

 5. Cissi

  14 oktober, 2010 at 12:52 e m

  Det ser jätte mysigt ut 🙂
  Där har jag aldrig varit…(ligger det på Öland?)

 6. sana

  14 oktober, 2010 at 2:58 e m

  Vilken mysigt plat! vill gärna går ditt eftersom dina bilderna såg riktigt underbar!!

 7. Ekbergarna i Bangalore

  16 oktober, 2010 at 12:46 e m

  Vackert fotat!! Håller dock med dig Helena: jag föredrar också marispan framför slitna dörrar!
  Åsa

Lämna en kommentar