Påskfirande 2015
Som sagt, i påsk har vi ätit god mat! Lily vill gärna äta själv just nu. Går sådär. Ni som följer Olof på instagram (@olofelm) har redan sett den här bilden, men jag tycker den är så bra, så vi kör den här på bloggen också.
Lily fick fina påskpaket. Små badankor att ha i badkaret, bland annat.
Huvudrätten kommer i ett senare inlägg, men det här är vad vi åt till efterrätt – glasstårta med mango och citron. I eftermiddag kommer ett par mammakompisar på besök med sina barn som är lika gamla som Lily, då ska vi trycka i oss det som är kvar av glasstårtan. Jag ser redan fram emot det. Både mot umgänget och fikat.
Glasstårta med mango och citron, 8-10 portioner:
Mandelbotten:
Glassen:
4 äggulor
1,5 dl socker
1 dl mangopuré (barnmatsburk)
1 citron, rivet skal
4 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver
Börja med att göra bottnen, och vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, mjöl, bakpulver och hackad mandel, och vänd sedan försiktigt ner det i de uppvispade äggvitorna. Häll i en form med avtagbara kanter, och ställ in den i ugenen på 175C i ca 30 minuter. Låt sedan svalna.
Till glassen; vispa äggulorna med sockret, och vispa sedan i mangopuré och rivet citronskal. Vispa grädden ihop med vaniljpulvret, och rör sedan ner i äggsmeten. Häll allt ovanpå den avsvalnade mandelbottnen, och ställ in i frysen i minst 5 timmar före servering. Garnera med frukt eller något annat kul. Jag hade köpt hem massvis med passionsfrukter och skulle gjort ett gult täcke över glasstårtan, men det fanns det tyvärr inte tid för. Men då räcker det ju så här. Physalis hade varit fint att garnera med också, ifall man hade haft någon hemma. Men man kan inte få allt.
Vilken underbar bild på Lily haha bestämd sötnos😃 glasstårta låter fräscht och gott trevlig helg kram Sofia
Jotack, hon är en VÄLDIGT bestämd liten sötnos. Tur för henne att hon är söt.
Vilken fin tårta! : )
Tusen tack!