Andra Säsong

Langad lyx

Jag har ju som bekant en alldeles egen svamplangare i min jobbarkompis Marija. Det är ytterst sällan som Olof och jag hittar några egna kantareller, men Marija har ett så välutvecklat och skarpt sinne för det gula guldet att vi alla är övertygade om att hon skulle kunna hitta kantareller på en parkeringsplats.

Och när man väl kommit över en samling kantareller, då får man ju göra något värdigt med dem också! En varm macka kan under andra omständigheter låta ovärdigt, men i kantarellsammanhang är en kantarellsmörgås bland det bästa man kan göra. Då får kantarellerna spela huvudrollen, och behöver inte konkurrera med några andra smaker. Olof gillar att göra det lite jobbigt för sig (han gifte sig ju med mig, till exempel) och gör sina kantarellsmörgåsar på grillen. Det kan också ha lite att göra med att han tycker det är så rackarns trevligt att grilla.

Smörstekta kantareller med lite salt och peppar på en smörstekt brödskiva – det är fina grejer det!

19 augusti, 2013

11 kommentarer

  1. För ett kort ögonblick blev det helt stopp här, en av oss höll nästan på att svimma, men så lästes rubriken igen och då stod det ju inte lax…!

    Vi har ju också en egen svamplangare och det gör verkligen inte ont alls, speciellt när det inte finns någon svamplycka här heller:)

    Kram kram

  2. Alltså vad går upp mot en kantarellmacka!? Jag hittar aldrig heller någon svamp och har tyvärr inte någon snäll vän som delar med sig. Nä, jag får surt betala för min svamp!

  3. Men kompis, jag har ju sagt att du får följa med. Du vet, det är inte vem som helst som får följa med till mina svampparkeringsplatser. Bally har varit med så han vet var det finns svamp…. Puss & tass

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration