Andra, Fisk, Öland, Säsong

Fish and chips i Gräsgårds hamn

En solig dag på semestern tog vi bilen och körde en sväng här hemma på Öland. Vi stannade till vid loppisar, vid små fik och beundrade utsikten från södra delen av ön. När det började bli dags för lunch styrde vi kosan mot Gammalsbygården i närheten av Gräsgårds hamn, men just den dagen var det ingen lunchservering, så vi begav oss istället ner för den smala vägen till Gräsgårds hamn där vi sett en skylt som utlovade Fish&Chips.

Som de flesta av er säkert vet vid det här laget är jag inget stort fan av fisk. Visst kan jag äta det, men jag äter ju hellre något annat. Det är därför det är Olof som är upphovsman till de fiskrecept som finns här på bloggen.

Här står jag och ser lite lurig ut och köar nere vid Annys Fiske, med några intet ont anandes turister i bakgrunden. Förutom fina fiskbitar och nystekt sillamacka sålde det här finfina fiskhaket dagens lunch som smör i solsken; fish&chips för 50 prisvärda riksdaler.

Och vet ni vad? Det var faktiskt jättegott. Jag var hungrig, solen sken, vi satt nere vid vattnet och maten var alldeles nyupptagen från fritösen. Hur trevligt som helst.

Det är riktigt pittoreskt i Gräsgårds fiskehamn, med fiskenät, små båtar och långa rep i olika färger.

Och så Bally, icke att förglömma! På den här bilden ser det ut som om han ler. Med en husse och matte som fotar honom i tid och otid har han väl helt enkelt lärt sig vad som säljer. 

12 Kommentar

 1. Malin`s Diner

  20 augusti, 2013 at 7:40 e m

  Hm, nu hittar du på… En av tallrikarna på bilden är knappt äten av. Var det Olofs kanske, eller sparade du på allt det goda? 😉 jag hade slukat det direkt jag!

  Kram kram

  1. Helena

   21 augusti, 2013 at 8:02 e m

   Hahaha Malin, du är skarpsynt du! Jag åt faktiskt upp mer än det som syns på tallriken. Det har mest att göra med att Olof alltid slukar sin mat på två röda. Han kallar det för jakthundsmetoden.

 2. dnyahuset

  20 augusti, 2013 at 7:42 e m

  Åh, lyckliga dig som får bo på Öland! Där har jag varit på semester för ett par år sedan, en vecka, men jag skulle mer än gärna åka tillbaka.

  1. Helena

   21 augusti, 2013 at 8:02 e m

   Hoppas att du får tillfälle att komma tillbaka! 🙂

 3. Freedomtravel

  21 augusti, 2013 at 4:11 f m

  Men fisk som är så gott! Det bästa jag vet tror jag 🙂 Charmig miljö och fina bilder!

  1. Helena

   21 augusti, 2013 at 8:02 e m

   Tack! Jo, det är verkligen jättefint här. 🙂

 4. Anna

  21 augusti, 2013 at 10:45 f m

  Va gott det ser ut! Och Bally är ju för söt, vilken fotomodell han är! Vilket foto-face 🙂 Kram Anna

  1. Helena

   21 augusti, 2013 at 8:03 e m

   Bally tackar! Idag har han fått leka med två tikar, och är lite extra pepp. Kram!

 5. maria at inredningsvis

  25 augusti, 2013 at 10:20 e m

  Vilka HÄRLIGA bilder:) jag blir alltid på så bra humör av att hälsa på hos dig.

  Kolla gärna in min nya bloggpost om design och….

  Ha en skön solig vecka:)

  LOVE Maria at inredningsvis.se – en blogg om inredning

  1. Helena

   28 augusti, 2013 at 3:34 e m

   Tack Maria! Ska spana in din blogg. 🙂

 6. Anonym

  9 februari, 2017 at 11:49 f m

  Hej.. Läste att ni åkt runt på Loppisar o mysiga fik, & undrar om du kan tipsa om sådana för kommande sommar? 🙂 Vi ska bo i Hulterstad.. 🙂 Med vänlig hälsning, Mia (lilla_mia_k@hotmail.com)

  1. Helena

   14 februari, 2017 at 2:32 e m

   Hej Mia! Vad kul att ni ska till Öland! Jag har skrivit mycket om olika caféer och andra smultronställen på Öland genom åren, allting finns i min kategori som heter Öland i kategorimenyn till höger i bloggen. Men rent generellt är de bästa caféerna StrandNära i Stora Frö, Mormors i Stora Rör, Gårdby Café och lanthandel och Ölandschoklad i Färjestadens hamn. Loppisar poppar upp lite här och var längs med vägarna, de vet man aldrig med vilka som har öppet när, det är bara att stanna till när man ser en skylt. I nuläget finns det ingen superbra loppis som alltid är öppen som är värd att rekommendera. Hoppas ni får en trevlig vistelse på Öland! 🙂

Lämna en kommentar