Trädgård

Höstfärger i trädgården

Höstbukett hortensia Just nu är hösten som allra vackrast. Löven skiftar i gult och ser ut som guldpengar, och de ljusrosa hortensiorna har skiftat färg från ljusrosa och grönt till djupaste lila. I lördags innan vi åkte till Växjö passade vi på att vara ute i trädgården och njuta av det fina vädret. Ni som hänger med på Instagram (@baraenkakatill) kanske såg att Olof och jag var där och smorde kråset? Min mamma och barnens farmor var här och hade hand om tjejerna medan vi var i Växjö ett dygn och åt god mat med vin på PM och Vänner och bodde över. Något sådant har vi inte gjort sedan före Lily föddes för över fyra år sedan, så det var jättelyxigt att få komma iväg bara vi två. Varje gång jag vaknade till under natten tänkte jag att ”Håhå, jag FÅR sova”! Hotellfrukosten var minst lika trevlig som middagen.

Binda höstbukett Jag älskar att vara ute i trädgården och binda buketter, och har alltid hortensior som bas. Världens tacksammaste bukettblomma, utan tvekan. Ser ni förresten att vi bytt färg på huset? Förut var det rött med svarta fönster, nu är det mörkgrått med vita fönster. Blommorna man dekorerar med utanför huset kommer fram på ett helt annat sätt nu.

pionblad höst Pionblad brukar jag också ha i mina buketter. Jag klipper inte ner mina pioner förrän bukettsäsongen är garanterat över. Fröställningarna som ser ut som jokermössor brukar dessutom vara jättefina att ha i buketter under sensommaren.

Höstanemon Höstanemonerna är så vackra där de växer ute i trädgårdslandet, men försöker man ta in dem i en bukett tappar de bladen direkt.

hortensia höst Nä, tacka vet jag hortensian! Den ställer alltid upp.

höstträdgård Lily körde runt sin lillasyster i den gamla dockvagnen medan Olof monterade ner studsmattan. Notera hennes instoppade jacka. Typiskt Lily-style.

Bally the dogBally var med, så klart.

Höstfärger träd Vårt Paradisäppelträd har tyvärr kastat in handduken, så vi har fått ta bort det och ersätta det med ett nytt litet träd. Thomas som hjälper oss att beskära träd tipsade om ett träd i vackra färger som heter Freja.

höstäpplenIgår var hela trädgården full av eklöv, men efter nattens hårda vindar över Öland har de blåst bort. Förmodligen ligger de väl i källartrappen, som vanligt.

24 oktober, 2018

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration