Andra Butiker Öland

Hemtrevnad – Gamla, vackra ting

Alltså, ni anar inte vilken fantastisk butik som min kompis Carolina och jag besökte igår! Vi var på väg till Gårdby Café och Lanthandel för en fika, och några hundra meter innan fiket såg vi en skylt där det stod ”Hemtrevnad – Gamla, vackra ting”. Jag kom ihåg att jag läst en artikel om det stället i tidningen för ett tag sedan, om ett par i min egen ålder som börjat sälja just vackra gamla ting i Gårdby. Så vi svängde ner på den lilla gatan, och pulsade in på gården.

Och vilken butik! Både Carolina och jag är snudd på besatta av gamla vackra prylar, lantlig inredning och svunna tiders charm. Vi var som två barn på julafton.

Att gå in i butiken var lite som att kliva in i en Carl Larsson-målning. Väggarna och golven var målade i gammalsvenska färger, och killen som driver butiken tillsammans med sin sambo berättade att han nyligen hade lagt golv och målat väggar i huset, som under många årtionden tjänstgjort som cykelverkstad.

Vi ville ha ALLT. Och flera fynd fick minsann följa med hem!

Här shoppar Carolina, och jag var inte sen att haka på. Tur att vi hade bilen med oss.

Butiken har en facebooksida här där man kan få mer information om öppettider och sådant. Själv vill jag redan åka tillbaka!

9 december, 2012

5 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration