Andra Mat på resor

På Barcelonas gator

Här kommer som utlovat en första bildskörd från helgen i Barcelona. Vi tog flyget direkt från Kalmar till Barcelona i fredags, fantastiskt smidigt. Vi Kalmar- och Ölandsbor är verkligen inte bortskämda med att kunna flyga härifrån, vi är vana vid att åka tåg 4 timmar till Köpenhamn först, så det var riktig lyx att bara kunna fräsa bort till flygplatsen i Kalmar och hoppa på ett direktflyg.

Hm, ja – den här bilden är det ju ganska uppenbart att Olof har fotat. Jag antar att det var den gamla röda bilen som hägrade. För det kan ju knappast ha varit Zara Home.

Vi borde på Rambla Catalunya som är den övre delen av La Rambla, en betydligt lugnare del av stan än den nedre delen av klassiska Ramblan.

Varje morgon åt vi frukost på en av uteserveringarna där de ställt ut bord på gatan, och man kunde sitta och dricka sitt café con leche och titta på folk. Det där kaffet alltså, vad gott det är! Jag tror knappt det går att bli serverad dåligt kaffe i Spanien. Eller Italien, för den delen.

Det slank ner en och annan croissant också.

När vi bodde här brukade jag köpa de flesta modetidningarna som kom ut varje månad. De är mycket billigare än i Sverige, och man får alltid finfina presenter med varje nummer. Men mattidningstrenden verkar fortfarande inte ha nått Spanien. Det finns ett fåtal mattidningar, men de är inte många, jag såg nog bara två olika sorter. Och inte var de särskilt vackra heller.

Här gratisläser jag lite om Maddes bröllop häromveckan, som var förstesidestoff även i Spanien, som synes av omslaget längst ner till höger på bilden.

När man är i en stad där det finns Starbucks måste man ju passa på att dricka en caramel frappuccino! Det riktiga kaffet är så klart det bästa, men man ska inte underskatta karamellsås och grädde. 

20 juni, 2013

6 kommentarer

  1. Oj, vad man längtar dit! Allt ser så otroligt härligt ut! Det där med bristen på matlagningstidningar kanske beror på att de redan kan laga mat??

    Kram
    Mamma

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration