Andra Öland Restaurang Utflykt

Lyxdag på de öländska vägarna

Förra helgen hade vi det precis så här trevligt! Lily hade barnvakt några timmar, och vi smorde kråset på restaurang och fräste runt i Porsche-cab. Jag var så tacksam över dagen att jag var helt till mig. Det är min underbara jobbarkompis Marija som sagt länge att hon vill komma och ha Lily några timmar så att vi kan åka iväg och göra något trevligt, och när dagen kommit för det dök hon upp i sin fina sommarbil, tog över barnet och gav oss bilen några timmar. Marija är världens bästa. När vi flyttade till hus en sommardag i 30 graders värme tog hon en semesterdag för att hjälpa oss med flytten. Bättre vänner får man leta efter.

Vi fräste runt på de öländska bygatorna och längs med havet, och passade på att äta lunch på Gammalsbygården. De har bytt ägare, och vi var nyfikna på om det fortfarande var lika bra.

Och det var det! Jag älskar när jag slipper bli besviken. Maten var lika god som förr, och de nya ägarna gav ett jättetrevligt intryck.

Jag har ju bloggat om Gammalsbygården förr, både en och två gånger ser jag när jag bläddrar i arkiven. För er som inte lusläst bloggen de senaste åren (vet hut!) är det här ett gammalt, vackert gästgiveri med blommiga tapeter, en prunkande trädgård och husmanskost på gammalsvenska tallrikar. Det ligger precis vid vattnet på Ölands sydöstra sida, väldigt nära Gräsgårds fiskehamn.

Olof gick loss på fisk, och jag åt fläskfilé med världens godaste svampsås. Den hann dock inte fastna på bild, jag var så hungrig och exalterad över att få äta varm lunch att jag kastade mig över tallriken.

När vädret inte bjuder till soligt utefika har vi suttit härinne ett par gånger och druckit kaffe efter maten och ätit kaka.

Den här gången bar vi bort ett par stolar så att vi kunde sitta med utsikt mot havet, och dricka kaffe och äta rabarberpaj med knaprigt smultäcke och iskall vaniljsås.

Efter att ha ätit oss mer mätta än vad som rekommenderas monterade vi oss ner i porschecaben och åkte ett varv ner till Gräsgårds pittoreska fiskehamn.

Sedan körde vi hem igen, till en glad liten Lily som, enligt utsago, skött sig fint under eftermiddagen. Tänk vilken lyx att få solsken, barnvakt, porsche-cab och god mat på en och samma eftermiddag! Sådana här dagar ger en energi länge framöver. Även om man gärna fyller på med några koppar espresso mellan varven.

2 september, 2015

4 kommentarer

  1. Jisses, vi tog oss lite för pannan och blev en smula chockade först när vi såg mattallriken, men den chocken la sej snabbt när vi läste texten:):) Men vilken härlig dag ni fick, den där bilen ser inte ut att gå av för hackor – annat än lånebilen vi glider runt i nu när Håkan har firmabilen någon vecka… luktar rökeri gör den också…:)
    Kram på er!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration