Andra Familjen Sallad Säsong Utflykt

Soliga sensommardagar

Än så länge är dagarna varma, även om morgnarna nu börjat bli lite kyliga. Både Olof och jag försöker ta tillvara på sommardagarna vi har föräldralediga tillsammans med Lily, och göra roliga små utflykter med henne. Häromdagen var vi på sommarstugan tillsammans med syrran och hennes två små barn.

Bally höll utsikt efter korna i hagen och nedfallande matrester från bordet. Den enda utdelningen som bjöds var dock turistande båtfolk som badade nakna strax utanför vår trädgård. Man får vara tacksam för den underhållning som bjuds, helt enkelt.

Lily gillar att vara på stranden, och kan sitta och plaska länge i vattenbrynet. Själv ser jag fram emot när hon slutar äta sand och dricka sjövatten. Vi har ju ofta matsäck med mellanmål med oss, ändå.

Hemma på kvällarna är det fortfarande skördesallad som gäller. Häromkvällen blev det mangold, kålrabbi, späda små morötter, hyvlad gul zucchini, basilikablad och torrostade valnötter.

Och så ett fat vid sidan av med mogna tomater från Portskjulet i Björnhovda, tillsammans med buffelmozzarella. Jag brukar göra en dressing av olivolja, honung, vit balsamvinäger och salt och peppar och hälla på uppskurna tomater, men nu när de är så goda i sig själva är det nästan synd, så nu blir det bara en skvätt olivolja, salt och peppar istället.

Och nu är det fredag! Det fina vädret ska hålla i sig, och vi ser fram emot en helg med sol, små utflykter och god mat. Och kanske något glas rosévin, det är ju trots allt fortfarande sommar. Häpp!

21 augusti, 2015

3 kommentarer

  1. Ja vilka härliga dagar det har varit, vi förstår att ni vill ta tillvara på dom och göra det bästa av dom! Sköna minnen att ta fram i vinter när vinden viner och regnet vräker ner…
    Här har vi tagit rekordmånga cykelturer de senaste helgerna och samlat på oss våra sommarminnen så det räcker fram till nästa år. Som sagt, det gäller att passa på:)

    Stor kram till er alla 4!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration