Andra Öland Restaurang

Smygpremiär på StrandNära

För ett tag sedan var vi på smygpremiär på favoritrestaurangen StrandNära här hemma på Öland. De har i stort sett bara öppet sommartid, och kör igång med öppet varje dag från och med den 24/6. Men för ett par veckor sedan gjorde de ett litet undantag, och då passade vi på att hänga på låset.

Vi hittade ju hit första gången förra sommaren, och hann redan då med att äta här flera gånger. StrandNära, som också är ett bed&breakfast, ligger i Stora Frö ca 10-15 min bilfärd från Färjestaden. Det tar bara ett par minuter mer att åka över bron och in till Kalmar och äta, men vi trivs nog ändå bättre här (för att citera tjuren Ferdinand), med den familjära, lantliga menyn och de alltid lika glada och trevliga tjejerna som serverar.

Så gott som allting på StrandNära är ekologiskt, och råvarorna är i möjligaste mån närproducerade. Till och med öl- och vinlistan är ekologisk.

Vi körde på en trerätters, och inledde med en liten hamburgare på lammfärs.

Sedan gick Olof vidare på lammtemat och åt lammisterband med sparrisrisotto, medan jag valde deras klassiska fläskfilé.

Efterrätterna var så goda att vi slickade faten. Eller ja, burken var ju lite av en utmaning, men tro mig – jag gjorde mitt bästa! Jag åt lakritspannacotta med grädde och saltstänkt kolasås, och Olof åt en brownie med samma goda sås, som förra sommaren inspirerade mig att laga den här rätten.

Sen drack vi kaffe! Cappuccinon på StrandNära är faktiskt den bästa jag druckit på svensk mark, om ni åker dit bara måste ni prova kaffet!

28 maj, 2013

4 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration