Andra Efterrätter Paj efterrätt Säsong

Rabarber- och jordgubbspaj

Pajsäsongen är igång! Folk brukar skratta åt mig och mina pajsäsonger, men jag älskar att predika om hur pajsäsongen efter en mörk vinter (och oftast lika mörk vår) drar igång framåt maj månad med rabarberpaj. Sedan blir det jordgubbspaj i juni, blåbärspaj i juli och äppelpaj i augusti. För att inte tala om alla andra pajer man kan trycka in däremellan, som citronpaj, lingonpaj och allsköns annan paj. Just den här pajen är gjord på favoritkombinationen rabarber/jordgubb, och går så snabbt och lätt att göra att du kan svänga ihop den medan gästerna väntar. 


Rabarber- och
jordgubbspaj
,
4-6 portioner

500 g rabarber + 0,5
dl socker
500 g jordgubbar
———-
150 g smör
3 dl mjöl
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 225C.
Skala (vid behov) rabarbern och skär den i centimeterstora bitar. Rensa
jordgubbarna och dela dem på mitten. Blanda samman smör, mjöl, socker och
vaniljsocker till en smuldeg. Blanda rabarbern med 0,5 dl socker, och blanda
sedan runt även jordgubbarna i samma skål innan du förflyttar innehållet till
en smord pajform. Strö över pajdegen, och grädda pajen i mitten av ugnen på
225C i ca 20-25 min tills pajen har fått fin färg. Servera med vaniljsås eller
vaniljglass. 

29 maj, 2013

6 kommentarer

  1. Mmmm rabarber & jordgubbspaj är så supergott, jag är dock glutenintolerant så jag gör min smuldeg på havregryn och rismjöl 🙂

  2. Jag brukar tröttna på paj lagom efter äppelpaj-säsongen för att lusten sedan ska vakna till liv igen då de första späda rabarberna anländer!

  3. Men mums va gott det ser ut!!!! Absolut bästa kombinationen! Och om några veckor kan man plocka jordgubbar, hääääärliga tid 🙂 Kram Anna

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration