Kakor Sponsrat inlägg

Kokoskakor med chokladkräm

Inlägg i samarbete med Carlshamn Mejeri

Kokoskakor chokladkrämDe här dubbla kokoskakorna med chokladkräm emellan föråt jag mig nästan på för ett par år sedan. Nu har jag bakat dem igen, och det är lite som att återvända till brottsplatsen – man blir liksom fast igen. Jag sitter och äter en nu, och är det dagens tredje. Jag lever ju helt klart upp till namnet på den här bloggen, något annat kan man inte anklaga mig för. Ska snart gå och väga upp det hela med en frukt.

De här kokoskakorna är försvinnande goda, och perfekta att ha i frysen eftersom de tinar fort och smaken inte påverkas det minsta av att de varit nedfrysta. Och de är dessutom något för alla, då de är både mjölkfria och glutenfria, vilket gör dem till ett bra alternativ att bjuda på vid barnkalas och andra tillställningar när man inte är 100% säker på ifall gästerna har någon form av allergi. De är dock inte äggfria, men kombinerar man dem med äggfria småkakor bör man vara på den säkra sidan.

Skriv ut

Kokoskakor med chokladkräm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Dubbla kokoskakor med chokladkräm som är både mjölkfria och glutenfria, och som smakar gudomligt!

  • Total tid: 45 min + ugnstid
  • Antal portioner: 25 st 1x

Ingredienser

Scale
  • 75 g smält, Carlshamn mjölkfritt margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 påse kokos (à 200 g)

Chokladkräm:

  • 100 g Carlshamn mjölkfritt margarin
  • 2 msk kakao
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg

Instruktioner

Sätt ugnen på 175C.

Smält margarinet till kokoskakorna, och ställ åt sidan att svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Vispa ner kakao, och rör sedan ner kokos.

Häll i det smälta margarinet, och låt smeten stå och svälla i ca 10 min.

Klicka sedan ut teskedsstora klickar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda plåtarna i mitten av ugnen, ta ut dem när kokoskakorna flutit ut lite och fortfarande ser lite kladdiga ut, i cirka 12 minuter.

Till chokladkrämen vispas margarinet med elvisp mjukt ihop med kakao, florsocker och vaniljsocker. Sist vispas ägget i.

Bred chokladkräm på hälften av kakorna, och tryck på den andra hälften av kakorna mot krämen så att du får dubbla kakor.

24 april, 2019

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration