Andra Kakor

Kolakakor med havre

Mina två favoritkakor är kolasnittar och havrekakor, och jag kan inte förstå varför jag inte har testat att blanda ihop dem tidigare? Idén fick jag av min matbloggarkompis Matsafari. Har ni inte varit inne på Matsafari än rekommenderas den bloggen varmt, det är utan tvekan den matblogg jag vet med mest humor. Men tillbaka till kakorna, så är de försvinnande goda, och går fort att göra.

Kolakakor med havre, ca 30 st
100 g smör
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 msk ljus sirap

Sätt ugnen på 225C. Rör rumsvarmt smör och socker mjukt, och blanda samman vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl innan du häller ner det i smöret. Tillsätt havregryn, och häll ut det som ska bli degen på ett bakbord. Häll sirap högst upp, och arbeta sedan samman degen. Dela den i 4 delar som du sedan rullar ut till 4 rullar och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna mycket lätt, och sätt in plåten i mitten av ugnen på 225C i ca 8-10 minuter. Skär i snittar medan de fortfarande är varma. 

4 februari, 2014

12 kommentarer

  1. Mmm, de där kakorna måste jag bara prova till helgen. Maken älskar ju kolasnittar och jag gillar havrekakor 😉 Kan ju bara bli perfekt!
    Ha de gott. Kram, Catarina

  2. Tack för dina vänliga ord:) Jag sträcker lite på mig!
    En sak förstår jag inte? Hur har du lyckats fostra Bally att ligga och sova när det finns kakor i närheten? Eller har du sövt honom? ;-D

    1. Alltså, det började med att vi justerade den grå fårskinnsfällen lite. Då kom Bally och tyckte att det var hysteriskt kul, och började gräva som en galning i den. Vi fick jättemånga bilder med en suddig hund i bakgrunden. Sedan tröttnade han, och la sig ner. Då gick det att fota. Han är inte intresserad av kakor, men tar man fram lite hängmörat KÖTT, då ligger han inte och ser trött ut kan jag lova!

  3. blanda kolakakor och havreflarn, ja det kan ju bara inte bli dåligt. jag har sagt det tusen gånger och säger det igen: jag måste börja baka småkakor oftare.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration