Efterrätter

Hallonpaj med dulce de leche

Hallonpaj med dulce de leche

Äntligen är det hallontider, och jag har rasslat fram en hallonpaj med dulce de leche som ni bara måste baka!

Jag använder hallon till det mesta, men bland det godaste av allt är ju att äta dem tillsammans med kolasmakande dulce de leche, mjukvispad grädde, knapriga bitar av Daim och ett pajskal med smör och digestivekex.

Ingen ugn behövs!

Den här hallonpajen med dulce de leche behöver man ingen ugn till, och den går fort att göra eftersom man bara breder ut dulce de lechen i pajskalet och sedan lägger fyllningen direkt på.

Hallonpajen påminner mycket om klassisk Banoffee pie där man också har en digestivebotten, dulce de leche och vispad grädde, men istället för hallon har man banan. Men nu är det ju hallonsäsong, och hallon och kola är ju så ljuvligt tillsammans!

Kanske något att ta med sig till kräftskivan om du är ansvarig för efterrätten?

Fler recept med dulce de leche

Om du gillar smaken av kola och vill prova fler desserter med dulce de leche rekommenderar jag:

Skriv ut

Hallonpaj med dulce de leche

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ljuvlig och lättbakad hallonpaj med kolasmakande dulce de leche, mjukvispad grädde, knapriga bitar från Daim, digestivebotten och solmogna hallon. 

  • Författare: Helena
  • Tillagningstid: 20 min
  • Total tid: 20 min
  • Antal portioner: 8 1x

Ingredienser

Scale

Pajdeg:

  • 20 st digestivekex (motsvarar ca 300 g som är 3/4 paket)
  • 150 g smör

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st dubbeldaim
  • 1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche (á 397 g)
  • cirka 400 g hallon

Instruktioner

Krossa digestivekexen för hand i en bunke eller ännu snabbare – i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut massan i en lämplig pajform och ställ i kylen i cirka 15 min.

Vispa grädden under tiden, och grovhacka dubbeldaimen.

Bre ut innehållet ur en burk dulce de leche så att det fyller ut pajskalet jämnt. Använd en slickepott.

Strö över de flesta av hallonen, men spara en handfull till garnering.

Spritsa eller skeda ut den vispade grädden över hallonen. Placera ut de resterande hallonen som garnering, och avsluta med att strössla hackad Daim över det hela. Förvara i kylen om inte hallonpajen ska serveras direkt. (Den här desserten klarar att förberedas några timmar före servering och förvaras svalt.)

En annan favoritdessert som passar när det är säsong för hallon är vaniljparfait med saltstänkt kolasås och hallon. (Syrrans absoluta favoritdessert!)

7 augusti, 2023

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration