Skriv ut

Hallonpaj med dulce de leche

Hallonpaj med dulce de leche

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ljuvlig och lättbakad hallonpaj med kolasmakande dulce de leche, mjukvispad grädde, knapriga bitar från Daim, digestivebotten och solmogna hallon. 

Ingredienser

Scale

Pajdeg:

  • 20 st digestivekex (motsvarar ca 300 g som är 3/4 paket)
  • 150 g smör

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st dubbeldaim
  • 1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche (á 397 g)
  • cirka 400 g hallon

Instruktioner

Krossa digestivekexen för hand i en bunke eller ännu snabbare – i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut massan i en lämplig pajform och ställ i kylen i cirka 15 min.

Vispa grädden under tiden, och grovhacka dubbeldaimen.

Bre ut innehållet ur en burk dulce de leche så att det fyller ut pajskalet jämnt. Använd en slickepott.

Strö över de flesta av hallonen, men spara en handfull till garnering.

Spritsa eller skeda ut den vispade grädden över hallonen. Placera ut de resterande hallonen som garnering, och avsluta med att strössla hackad Daim över det hela. Förvara i kylen om inte hallonpajen ska serveras direkt. (Den här desserten klarar att förberedas några timmar före servering och förvaras svalt.)