Andra Utflykt

På potatisfestival i Stora Aby

Förra helgen var vi på potatisfestival! Den ägde rum i Stora Aby i närheten av Målilla, ungefär en halvtimme från Mariannelund där Lilys farfar och bonusfarmor bor. 7500 personer hade hittat dit, vilket är en bra uppslutning med tanke på att det bor ca 1500 personer i Målilla.

Festivalen hade det ytterst humoristiska namnet Upptaget. Här står jag och försöker träffa en nersläppt potatis med en hammare till förmån för Barncancerfonden. Jag träffade faktiskt en! Annars är jag en sån där som ivrigt kastar gosedjur på plåtburkar på tivolin men aldrig får in någon träff. Jag råkade kasta en boll i huvudet på tivolipersonalen en gång, men det hör inte riktigt hit.

Lily sken som en sol när hon fick åka häst och vagn.

Och jag var nöjd, för jag fick klappa hästen. En gång hästtjej, alltid hästtjej.

Många potatisar på ett och samma ställe, onekligen.

Samma sak gällde bina. Tur att de var inhägnade.

Det fanns mycket att se och göra för barnen på den här festivalen, och jag vill absolut åka tillbaka nästa år, för det var en riktigt trevlig och välordnad tillställning. Och vilket väder vi hade! Jag tror att det var 30 grader i solen, vilket känns helt otroligt med tanke på att det bara var 6 grader ute imorse.

4000 raggmunkar stektes den här dagen, det var restaurangen på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby som stod för maten. Av dessa 4000 stod jag bara för tre stycken, men jag hade gärna stått för fler, för de var fantastiskt goda.  Man borde göra raggmunkar oftare, men jag tycker det tar sådan tid.

Lily stod för mjölkkonsumtionen, jag tror att hon sörplade i sig minst en liter. Raggmunkarna ratade hon.

Till förmån för korv. Det är dock oklart hur mycket korv som landade i hennes mage och hur mycket som den feta jycken åt upp. Bally har en tendens att få i sig ansenliga delar av Lilys måltider.

21 september, 2016

4 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration