Andra Café och fika Utflykt

Afternoon Tea på Villa Solbacken

Förra helgen var vi på Afternoon Tea i Kalmar, på Villa Solbacken. Det verkade vara en engångsgrej, men jag hoppas att de ställer till med afternoon tea fler gånger, för det var himla trevligt. Villa Solbacken är, för de som har koll på husen man ser på kalmarsidan när man åker på ölandsbron, det där blekrosa, fina huset som man aldrig fått gå in i, men som man alltid undrat hur det ser ut inuti.

Och man blev verkligen inte besviken! Jag förstår att Villa Solbacken är den perfekta festlokalen för bröllop. Olof den gamle räven hade såklart redan varit där innan och fotat bröllop, men för mig var det premiärvisit.

Inte blev man besviken på eftermiddagstéet heller, verkligen inte. De hade bullat upp med trekantiga sandwichs, scones, lemoncurd och annat gott. Vi smorde kråset så det stod härliga till.

Syrrans lilla Rose var också med. Dagen innan hade vi firat att hon fyllt ett år. Jag förstår inte var tiden tar vägen.

Det var pianomusik också! Mycket classy.

Jag efter-maten-jäste i den fina soffan…

…medan Olof och Vimal provsatt de engelska läderfåtöljerna. Jag har bestämt mig för att de var engelska, i alla fall. Very british. Själva hade de matchande jackor och försökte nog utstråla en brittisk aura av rävjakt på landet.

Visst är huset pampigt?

Efter fikat gick vi ett varv i de vackra omgivningarna kring huset. Scones, äppelpaj och smörgås är ju sådant som behöver sjunka ner lite, speciellt när man lassat in en ansenlig mängd. Mamma fotade båtarna som låg förtöjda vid den långa bryggan, och vi njöt av höstsolen och den fina naturen.

12 oktober, 2013

8 kommentarer

  1. Å så mysigt! Jag hade gärna åkt dit om jag vetat om detta! Som liten flicka bodde min farmor med familj där (i en av arbetarbostäderna tror jag det var) och hon har berättat fina historier om familjen som bodde där då. Hon fick otroligt fina julklappar av husmodern som en flicka som hon bara kunnat drömma om, en jättefin liten dockservis(som jag har ärvt), en porslinsdocka och ett vackert armbandsur bland annat!

    1. Men vad roligt! Då förstår jag att du gärna hade velat vara där. Om de gör en repris ska jag försöka komma ihåg att säga till dig! Men de kommer att köra julbord, i alla fall, står det på hemsidan. 🙂

  2. Helena!, vilket underbart reportage, vi tackar ödmjukast för detta!
    Passar på att säga att det blir ett tillfälle till i höst 🙂
    Olof som jag träffat tidigare på villan gör ju också fantastiska bilder!!

    Så stort tack för detta fina, mvh Jenny, Villa Solbacken

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration