Andra, Tävling, Tidningar

Min Polkanelbakelse i senaste numret av BAKA

Läser ni tidningen BAKA? Om inte är det hög tid att börja göra det nu, för tillsammans med fyra andra duktiga bloggtjejer är jag med och tävlar om vem som gör den bästa vinterbakelsen! På bilden ovan ser ni mitt bidrag, en Polkanelbakelse med en botten av kanelsmakande kladdkaka som varvas med ett lager vit chokladmousse med polkakross, som i sin tur möter ett lager chokladmousse med kanel för att sedan toppas med ytterligare ett lager vit chokladmousse med polkakross.

När jag skapade den ville jag få in lite tyngre smaker som choklad och kanel, smaker som jag uppskattar när mörker och kyla råder utanför fönstret. Polka är en fräsch och vintrig motvikt mot de smakerna, och kombinationen kanel och mint är en riktig fullträff, som än så länge är relativt ovanlig i Sverige.

Så här ser senaste numret av BAKA ut. Prenumeranterna har redan fått det, och det börjar säljas ute i butik idag.

Hur går man då tillväga för att rösta, och vad kan man vinna? 1:a pris är en privatkurs i tårtbakning till ett värde av 10 000 kr med Årents Konditor 2009, Conrad Tyrsén. 2:a-3:e pris är en helårsprenumeration på BAKA samt värdecheckar från Arla till ett värde av 300 riksdaler. 
För att rösta skickar man ett mail till baka@matochvanner.se senast den 1 november med namnet på sin favoritbakelse och en kort motivering till varför man gillar den bäst. Och så sitt namn och sin adress också, icke att förglömma.
Är ni nyfikna på vilka de andra tjejerna är? Till att börja med är det min kompis Mary med bloggen Made by Mary som har gjort bakelsen Rimfrost till vänster. Till höger har vi Sabinas Vinterbur. Sabina bloggar på Sweet and Simple.

Och så har vi Midvinterguld från Louise på Louise’s Spis, och Lisas bakelse Hot Chocolate till höger. Lisa hittar ni på bloggen Sockerrus.

Så nu är det bara att maila och rösta! Recepten finns i senaste numret av BAKA, om ni är sugna på att laga någon av de fina bakelserna. Själv blev jag jätteglad imorse när jag gick ut på instagram och såg att en tjej med kontot @mrs_hellman redan provbakat och lagt ut en bild på min Polkanelbakelse. Sådant värmer en matbloggares hjärta! Och det gör ju röster också. 😉

28 Kommentar

 1. Remsan

  15 oktober, 2013 at 1:57 f m

  Åh, vilken spännande kamp! Heja heja heja!
  Din bakelse är helt otroligt fin! Kram.

 2. Sofie Johansson

  15 oktober, 2013 at 11:28 f m

  Trevlig läsning i tidningen! Vad duktiga ni är! Kombinationen kanel, polka och choklad låter ljuvlig och vintrig. Mys-fika med sprakande kamin.

  1. Helena

   15 oktober, 2013 at 5:04 e m

   Ja, det är bara den sprakande kaminen som fattas! Och raggsockor! Kram!

 3. Matarkivet

  15 oktober, 2013 at 11:32 f m

  Så fina alla bidragen är! Gillar din kanel-polka-smaksättning, måste testas. Kram och lycka till

  1. Helena

   15 oktober, 2013 at 5:05 e m

   Ja, de andra tjejerna har verkligen gjort jättefina grejer. Konkurrensen är hård! 🙂

 4. Sara på Vardag.nu

  15 oktober, 2013 at 1:21 e m

  Alltså din tårta ser gudomlig ut! Jag älskar polka och kanel och tillsammans måste det ju bli supahdupah!

  1. Helena

   15 oktober, 2013 at 5:05 e m

   Tack Sara! Den är rätt god, faktiskt. 😉 Hähä.

 5. Anonym

  16 oktober, 2013 at 6:00 f m

  Hej
  Kan du lägga ut receptet tror du? Den verkar supergod!

  1. Helena

   16 oktober, 2013 at 7:32 e m

   Hej! Så länge tidningen är ny väntar jag lite med att lägga upp receptet här på bloggen. Men det finns tills dess att tillgå i senaste numret av Baka. 🙂

  2. Anonym

   17 oktober, 2013 at 5:29 e m

   Köpte tidningen istället 🙂 Tänkte baka din bakelse som tårta i springform, det borde väl gå?

  3. Helena

   18 oktober, 2013 at 6:02 e m

   Vad roligt! 🙂 Jag tror att bakelsen blir jättebra i springform, jag har tänkt göra en sådan variant själv, men har inte kommit till skott än. Men då kommer jag nog att dubbla mängden i mousserna, för att få tårtan lite högre.

 6. tarttokig

  16 oktober, 2013 at 11:26 f m

  Hittade din blogg via BAKA-tidningen och jag fullkomligt älskar din bakelse! Så otroligt snygg (min favorit faktiskt om jag ska vara helt ärlig 😉 ) (och min favorit i hela tidningen..) och låter fantastiskt god! Den ska jag definitivt prova på så snart som möjligt! Ska självklart rösta på den också, så får vi hålla tummarna för att du vinner! 🙂

  1. Helena

   16 oktober, 2013 at 7:34 e m

   Tusen tack för din fina kommentar, vad glad jag blir! Hoppas att du kommer att tycka lika mycket om den som jag! 🙂 Stor kram, och tack igen för dina fina ord!

 7. Suz

  18 oktober, 2013 at 8:52 f m

  Vilka skapelser, jag skulle nog inte ens våga ge mig på någon av dem. Men jag tycker det låter spännande med din kombination av kanel och mint:) Lycka till!

  Ha en fin helg!
  Kram
  Suz

  1. Helena

   20 oktober, 2013 at 1:16 e m

   Tack Suz! Den här bakelsen är inte så svår alls, faktiskt. 🙂 Kram!

 8. Anonym

  18 oktober, 2013 at 3:15 e m

  Jag ska absolut rösta på din fina bakelse! /Hälsningar din skrivar- kompis från Finland

  1. Helena

   20 oktober, 2013 at 1:17 e m

   Vad gulligt av dig, tusen tack! 🙂

 9. Lenita från Bohuslän

  18 oktober, 2013 at 4:43 e m

  Wow Helena 🙂 Din vackra bakelse i "BAKA"…så glad jag blir för din skull! Den ser riktigt höstig ut och som man vill njuta av framför brasan invirad i en sjal.Den är säkerligen jättegod och ser förförisk ut för ögat. Måste ila och köpa nya numret…tycker mycket om denna tidning! Har vart på semester en vecka på Malta och kom hem igår,så nu får jag in och läsa dina fina inlägg som jag missat denna veckan. ha nu en underbar fredagkväll! Kramar Lenita

  1. Helena

   20 oktober, 2013 at 1:18 e m

   Tack fina Lenita! Hoppas att ni har haft en toppensemester!

 10. Suzanne BakeBelieve

  19 oktober, 2013 at 1:48 e m

  Fantastiskt vacker skapelse! Så roligt när bakbloggare får en chans att synas! Håller tummarna i tävlingen 🙂

  1. Helena

   20 oktober, 2013 at 1:19 e m

   Tack Suzanne! Ja, visst är det kul när vi bloggare får komma fram lite! Kram!

 11. Fröken Fräken

  1 november, 2013 at 1:06 e m

  Tack för påminnelsen, du har fått en röst 🙂 Lycka till!

 12. Anonym

  12 november, 2013 at 6:06 f m

  Hej Tänkte göra den som en tårta. eftersom det är en del moment tänkte jag göra den på söndagen och sedan inte bjuda på de förrän tisdag kväll, tror du den klarar sig så länge i kylskåpet?

  1. Helena

   12 november, 2013 at 6:37 e m

   Det tror jag absolut! Täck formen med plastfolie bara, så att kakan inte tar smak av "kylskåp", och vänta med att garnera till precis före servering. Lycka till! 🙂

Lämna en kommentar