Andra

Årskrönika 2012

Då var det dags för den traditionella årskrönikan, gott folk! Den jag gjorde för 2011 finns här, och den för 2010 finns här. Jag brukar dela upp bilderna efter årstid, så vi börjar med vinter, som man både avslutar och inleder året med. Tidigt under 2012 kokade jag chiligryta och vältrade mig i varm choklad med marshmallows. I tidningen Hembakat var det ett stort reportage om Olof, mig och bloggen. Självklart lyckades även Bally vara med på ett hörn i tidningen, den lille gynnaren. Vintern som vi återigen befinner oss i (vi bor helt klart i fel land, det är ju alltid vinter här) har jag bakat fusksurdegsbröd med vört, upptäckt nya loppisar och åkt till Hamburg med mina jobbarkompisar.

Vad jag längtar till våren! Under våren 2012 åt vi sparris, våfflor och getostpaj, och hälsade på Calle och Louise i Göteborg, där vi gick morgonpromenader med Bally i ett morgondisigt Haga. Någon månad senare åkte vi till Kivik tillsammans, och däremellan hanns det även med den episka tillagningen av blodpudding från grunden, som männen utförde i bar överkropp. Högst omotiverat, men väldigt roligt. Det bästa av allt med våren var nog ändå Parisresan som min rara syster gav mig i Alla hjärtans dag-present. Vi drack café au lait och åt croissanter till frukost varje dag, strosade runt i Montmartre, shoppade på Champs Elysées och åt macaroner från Ladurée. Och så satt vi på uteserveringar och åt fransk löksoppa och drack kallt, vitt vin. Eller en av oss i alla fall, syrran var ju gravid med lilla Rose och fick hålla sig till juice.

Sedan kom sommaren, som inleddes med en fantastiskt trevlig matbloggarträff i Värnamo, där vi lagade indisk mat och blev intervjuade inför ett reportage i ICAs tidning Buffé. Olof och jag besökte våra tyska vänner som semestrade på den danska ön Läsö, och jag fick galoppera på islandshäst i vattenbrynet så att sanden yrde. Vi åt jordgubbstårtor, grönsaker från Björnhovda och smorde kråset på den nya favoritrestaurangen Strandnära på Öland. I juli kom min matbloggarvän Mary och hennes Magnus på besök, och vi hade ett par superhärliga dagar tillsammans alla fyra. Sedan åkte vi på Smålandstur med vår sjömanshustru Louise, och besökte Bullerbyn och njöt av smålandsidyllen nere vid sjön.

I september var det återigen dags för matbloggarträff med gänget från Värnamo, plus ett par nya, kära ansikten. Vi tillbringade en jätterolig helg på Ystad Saltsjöbad med matlagning och rundtur på Österlen. Sällan har jag ätit så fina middagar – och med så bra vinpaket! Två månader senare åkte vi till Stockholm och besökte den stora matmässan tillsammans med Mary och Magnus, som skämde bort oss kungligt med fina bjudrätter. Vi passade även på att skämma bort oss själva under en hösthelg på sommarstugan, då vi bara tog det lugnt och åt god mat, och satt i fåtöljerna vid fönstret och läste böcker. En av årets bästa helger, faktiskt. Och så blev jag ju nominerad till matbloggspriset också, som Årets Matblogg i kategorin Folkets val, där jag slutade på en fin femteplats. Men det bästa av allt under hösten var ju så klart att jag blev moster till lilla Rose! Jag ska åka och hälsa på henne nu i veckan, hon växer så fort så det knakar.

Det var 2012, det! Och nu har vi redan börjat på 2013, ett år som jag känner på mig kommer att bli riktigt toppenbra! Återigen, tack för att ni har hängt med under året (och åren) som gått, och för att ni fortsätter att titta in här. En bamsekram till er, kära vänner!

2 januari, 2013

9 kommentarer

  1. Hej tratt, vilken fin årskrönika. Roligt att titta på Parisbilderna igen 🙂
    Lilla Rose ser fram emot att få besök av moster idag. Kram!

  2. Blir nostalgisk av att läsa om allt, det är så roligt för jag har verkligen följt er stenhårt 🙂
    2013 kommer att bli ett toppenår det känner jag på mig! God fortsättning och många varma kramar till er!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration