Mat på resor

Exalterad på Eataly

I lördags i Rom tog vi en lokalbuss ut till Eataly, saluhallarnas saluhall nummer ett som en gullig bloggläsare tipsat om. Jag trodde aldrig att jag skulle få med mig syrran och mamma dit, men de var hur pepp som helst. Fast de brukar inte vara så svårflörtade när man lockar med ost och vin. (Finns det någon som är det?)

Hallen var på fyra våningar; en med ost och chark, en med fisk och kött, en med öl, vin, kokböcker, kaffe, godis, restauranger… okej, nu har jag tappat greppet lite, men det var MYCKET. Och det var gott. Jag var banne mig i extas. Jag hade kunnat gå därinne en hel dag. Tänk om man bodde där i närheten, då skulle man kunna prova nya viner varje dag i en hel livstid. Och tänk på all ost man skulle äta!

I saluhallen har de ett koncept med att en känd krögare får gästspela varje månad i en av restaurangerna. Inte för att vi kände till någon italiensk krögarräv, men gott var det! Vi inledde vår vinlunch med ostar från Sardinien. Det rådde allmänt Sardinien-tema på lunchen, för övrigt. En insiktsfull slutsats skulle kunna vara att gästkrögaren kom därifrån.

Jag missuppfattade menyn och beställde in en pasta med musslor. Sista gången jag missuppfattade en meny och beställde fel var när jag var 12 och vi var i Budapest och jag råkade beställa in kalvhjärna. Då var musslorna otroligt mycket bättre, måste jag säga. Maten höll verkligen riktigt hög klass.

Till efterrätt blev det en kompott med yoghurtmousse, mycket nyskapande…

…och saffransglass med kryddiga, knapriga nötter med rejäl kandering.

Sedan fluktade vi vidare. Jag ville jättegärna äta en sådan här rulle med ricottaostkräm och pistage, men efter en trerätters vinlunch var jag så mätt att jag kunde rullat ut från Eataly.

Så jag nöjde mig med att titta på allt det goda istället. Titta, och ta bilder.

12 oktober, 2017

6 kommentarer

    1. Tack Ami, vad glad jag blir! För här är det ju för en gångs skull JAG och inte Olof som fotat! Annars är det alltid han som ligger bakom alla bilder som ser fina ut. Ska hälsa honom att jag minsann också kan fota då! 😉 Kram, och trevlig helg!

  1. Åhhhh, fanken så (ännu mer) sugna vi blir på Rom nu då… men det får vänta tills vi blivit miljonärer och har råd att ta in på hotell med ryggvänliga sängar;) Men då, då ska vi resa dit! Och äta, äta, dricka och så äta lite till…

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration