Mat på resor

Klassiska sevärdheter i Rom

Vi tar lite sightseeing, va? Här kommer några av de allra mest klassiska sevärdheterna i Rom. Vi börjar med min favorit – Fontana di Trevi. Så himla fin, och absolut finast kvällstid.

Här har vi Colosseum, fotat från övre däck på sightseeingbussen på tvättäkta turistmanér. Jag älskar hop on hop off-bussar som kör runt mellan en storstads sevärdheter, det är bara att sitta där och bekvämt blir runtskumpad mellan olika attraktioner, och om andan faller på kan man hoppa av och utforska stället lite extra. Turistbussarna i Barcelona är också toppen, till exempel.

Piazza Venezia har vi här…

…och Peterskyrkan i nattskrud.

Vi knatade upp till en park med utsiktsplats där ett litet band spelade låtar från Simon&Garfunkel, och ett par rara nunnor tog selfies vid en mur.  Stämningen var på topp!

Okej, det här var ingen sevärdhet utan bara en trång gränd, men jag tyckte att den kunde få kvala in ändå. Jag älskar de smala gränderna, de vackra gamla husfasaderna och kvällssolen som lyser in lite här och var.

Vi avslutar med Spanska trappan som var fullproppad med folk, precis som vanligt. Alla tog selfies. Det gjorde alla för övrigt överallt. Var och varannan människa var utrustad med selfiesticks. Jag såg utan tvekan fler selfiesticks än parmesanostar den här helgen. Jag hoppas kunna komma tillbaka till Rom snart igen (inte för att ta selfies, men gärna för att äta parmesan) och då gärna tillsammans med Olof, som den här gången fick vara hemma med barnen.

14 oktober, 2017

2 kommentarer

  1. Du har absolut hittat Roms själ- bara att åka dit igen ( glöm inte att ta med Olof!) och fortsätta att hitta mer. Det finns massor kvar, jag lovar!

  2. Tack Ami! Det låter lovande. 🙂 Ser fram emot att visa Olof Rom. Han är en av få som kan gå och drälla i en saluhall lika länge som jag. Kan tänka mig att man kan bo där hur länge som helst och ändå upptäcka något nytt varje dag. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration