Frukost Sponsrat inlägg

Chiapudding med äpple och vanilj

Inlägg i reklamsamarbete med Planti

Den här chiapuddingen är gjord på en helt mjölkfri yoghurt från Planti, på deras nylanserade smak äpple/vanilj. Jag upptäckte Plantis mjölkfria havreyoghurts, eller yogoats som de heter, när jag ammade Evelyn och åt mjölkfritt på grund av hennes kolik. Jag har egentligen aldrig gillat havreyoghurts något vidare, men när jag smakade Plantis vaniljyogoat hittade jag äntligen något jag gillade, för den hade inte den där speciella eftersmaken som de flesta andra havreprodukter har. Den var bara himla god. Och den nya smaken äpple/vanilj är ännu bättre. De här plantbaserade yoghurtarna hör också till de få saker som Evelyn faktiskt gillar, den kräsna lilla räkan.

Hon har tyvärr aldrig gillat att äta, varken när hon ammade eller nu senare. Vi är glada för allt vi får i henne, och ofta innebär det att vi måste doppa hennes matskedar lite grann i sådan här yoghurt för att hon ska äta maten. Det hade så klart varit bättre om hon ätit glatt utan sådana små mutor, men om det är det som krävs för att få i henne någon mat alls vissa dagar, då gör vi det. Hon får även sådan här yoghurt till mellanmål då och då, och då äter hon glatt. Jag äter den fortfarande, för jag märkte stor skillnad på min egen mage när jag slutade äta mjölkfritt och gick över till att äta mjölkprodukter igen. Jag kommer nog aldrig att sluta med mjölkprodukter helt och hållet, det finns alldeles för många godsaker som jag inte vill vara utan, men jag försöker dra ner på mjölkprodukter i vardagen, för att må bättre. Till frukost äter jag för det mesta mjölkfritt, det blir ofta en stor fruktsmoothie och ägg. De dagar jag jobbar och går upp före resten av familjen brukar jag byta ut smoothien mot chiapudding. De flesta småbarnsföräldrar som försöker hinna göra sig i ordning och äta frukost innan barnen vaknar kan nog relatera till att man inte vill dra igång en mixer och väcka de björnar som sover, och då är en tystlåten chiapudding och den mättnad det ger perfekt.

 

Chiapudding på Yogoat med smak av äpple och vanilj, 2 portioner:

1 dl Planti Yogoat äpple/vanilj

1 dl äppelmust

2,5 msk chiafrön

Topping:

0,5 äpple

0,5 tsk kardemummakärnor

0,5 tsk kanel

1 msk hasselnötskärnor

 

Rör samman alla ingredienser i en bunke, och låt stå i kylskåp över natten. Vid servering; rör om ordentligt i bunken och fördela innehållet i två skålar. Skär äpplet i bitar som du toppar chiapuddingen med. Mortla kardemummakärnorna och strö kardemumman över äppelbitarna ihop med kanelen. Avsluta med att strö över grovhackade hasselnötskärnor.

11 oktober, 2017

4 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration