Andra Butiker Utflykt

Loppis och choklad i Kivik

När vi var i Kivik i helgen besökte vi vår vana trogen en del loppisar längs med vägen. Ett av ställena vi stannade vid var Hantverkshuset i Kivik, där det fanns flera olika små butiker.

En av butikerna var Lödahus Chokladkultur. Ojojoj vilka goda praliner de hade, de gick inte av för hackor! Här har jag lägligt nog fastnat på bild med handen i burken. Ofint av mig, men till mitt försvar vill jag hävda att jag faktiskt handlade alla praliner som jag tafsade på.

Smakkombinationerna var riktigt oväntade, en pralin smakade körsbär och balsamico, och en annan smakade svensk barrskog och italiensk lakrits. Vilken uppfinningsrikedom! Tänk att råka bli inlåst av misstag i en sådan här chokladbutik, det vore ju underbart. Mycket bättre än att bli inlåst på till exempel …tja…Bauhaus.

Man kunde till och med köpa virkade små pralinmössor.

Vi poserar snällt i blåsten för Olof bakom kameran. Sedan slank vi runt hörnet och tittade i loppisrummet efter roliga fynd.

Olof gjorde minsann ett riktigt roligt och ovanligt fynd; den här charmigt risiga hinken som vi tänker plantera några trevliga blommor i. Hinken visade sig dock vara något helt annat, då den var utrustad med en sittring i trä.

Precis! Det var en toalett! Eller ska man kalla det bajshink? Det kallar vi den för i alla fall. Men jag tänker ändå plantera blommor i den. Och trots att den är helt ren inuti vill jag ändå tro att blommorna kommer att växa lite bättre. Någon nytta ska man ju ha av att odla i en före detta toalett.

15 maj, 2012

8 kommentarer

  1. Haha, jag tror absolut att blommorna lever bra i den hinken! Choklad med körsbär och balsamico lät intressant och italiensk lakrits, mums! Önskar dig en fin dag!

  2. Skåne kan verkligen det där med loppis och choklad. Snygg bajshink, din man ser nöjd ut! 😉

    Jag missade din tävling tidigare i år där man kunde vinna en såsvisp men igår hämtade jag ut ett paket, köpte en såsvisp för någon vecka sedan. Ska bli spännande att testa den! Kram

  3. Jag brukar få finchoklad i julklapp, en suverän klapp enligt mig. Känns lyxigt att dricka en kopp te och bara ta en eller två eller tre chokladbitar. Eller fyra, eller fem…

    Kram Malin

  4. Vilka butiker ni har…blir avis :-)Pralinbutik….helt livsfarligt för en annan!!! Skall man till Öland så har inte jag några problem med vart vi skall åka:-) Har massor av fina små smultronställen som du tipsat om:-) Kram!!

  5. Ähurm, de är i allra högsta grad stickade, det ser jag nu. Jag kan ju inte ens lägga upp mina egna byxor, så den missen förvånar nog ingen. 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration