Familjen

Lussekattsbak

När syrran var hemma sist passade vi på att baka lussekatter. Som ni ser så lyser koncentrationens lampa starkt.

Syrran skapar.

Hennes kreativa sida är mycket större än min. Å andra sidan är min baksida större än hennes. På bilden ovan ser ni hennes ekorr-lussekatt. Vad klumpen nedanför ska föreställa vet jag inte. I värsta fall är det något som ekorren lämnat åt eftervärlden…

 Bally ville inte baka lussekatter, utan tog med sig husse ut på en promenad istället. Men det är inte lätt att ta sig fram i snön när man är liten och har korta ben… Men han gör sitt bästa och skuttar fram som en kanin och far runt i snön som ett litet yrväder. Bally alltså, inte husse.

6 Kommentar

 1. Fridas kök

  4 december, 2010 at 6:02 e m

  Min lilla korv har precis samma "problem" som Bally. Han är också låg, fast Bally är nog lägre. Men Loke verkar inte tycka att det är något problem… Visst, han går hellre på skottade gator men det är tusan så roligt att hoppa runt i snön. 🙂 Och sen sover som en stock när han kommer in igen. 🙂

 2. Mårtenssons kök

  4 december, 2010 at 6:49 e m

  Synd det inte var husse som skuttar fram i snön, det hade väl varit en härlig syn!
  Önskar vi hade så stort och fint kök som er ser ut att vara, härligt att kunna sprida ut sej när man kockar.

 3. Karin

  4 december, 2010 at 7:44 e m

  Nästa helg ska jag äntligen baka lussebullar!!
  Du har väl inte missat Bagerskans julkalender – fylld med härliga tävlingar, kram Karin

 4. Emma

  5 december, 2010 at 2:32 e m

  Åh lussekatter! Har varit så himla sugen på det i flera veckor nu. Måste verkligen bakas snart… Min Malva skulle drunkna i den djupa snön ni har!

 5. Sofie

  5 december, 2010 at 3:58 e m

  Visst är det roligt att skapa. Ibland kan det verkligen gå överstyr när man bakar pepparkakor och lussekatter. kul tycker jag!!

  Vilka fina bilder!

 6. Anna

  6 december, 2010 at 6:40 f m

  Hahhaha, du är rolig du, baksida 😉 Eller är det bara jag som är sjuk, svårt att avgöra! Fina lussekatter i allafall o herregud va me snö du har! Ha en underbar måndag!

Lämna en kommentar