Familjen Utflykt

Julmarknad på Kalmar Slott

I helgen var det dags för den årliga julmarknaden på Kalmar Slott. Vi går på den varje år, trots att vi alltid gnäller på att det är kallt, att det säljs samma saker varje år och att folk trängs som packade sillar. Men eftersom det är sådan julstämning, vill man ändå inte vara utan sin årliga dos av jul på slottet.

Vinden ven och isbitarna hängde på rad på väg in till slottet. Ett par amerikaner bakom oss i kön undrade ifall istapparna var riktiga eller ifall någon hängt upp dem där som dekoration…

Provsmakning av honung tackar man inte nej till! Honung från öländska Birgittas Matbod slinker ner utan problem, både i magen och i shoppingkassen.

Ölandsosten var från Borgholm och var brännvinskryddad med en hint av timjan, som växer vilt på alvaret. Den slank också ner.

Jag älskar marsipan från Bräutigams! Det gör min mamma också för den delen, hon växte upp i Göteborg och brukar berätta om hur mormor tog med henne och morbror Per till Bräutigams och fikade varje jul.


Sista anhalten på julmarknaden är alltid Mariannelunds Karamellkokeri. Eftersom Olof kommer från Mariannelund vägrar han köpa fudge någon annanstans. Eftersom Mariannelund är litet känner han självklart alla också. Här tillverkas polkagris framför suktande små barn och en godissugen Helena som absolut skulle stå längst fram…

Lördagens inköp på julmarknaden. Måste säga att jag var duktig och shoppade mindre än jag brukar! 😉

Varje julmarknad avslutas alltid med obligatorisk kvällsfika hemma hos oss, där vi provsmakar korvar, marmelader och bröd som vi köpt. Bally tog fram sina små hundögon och lurade av husse en hel del korv. På bilden syns syrran, jag och svärmor Désirée, alla väldigt mätta och nöjda.

29 november, 2010

15 kommentarer

  1. Så mysig ni verkar ha haft det! Man ska hålla på traditioner, å trotsa kylan! Att sedan slå sig ner vid bordet hemma i värmen å provsmaka allt, gör ju bara det ännu mysigare 🙂 Så mysig ni har det där hemma! Kram Gourmetmorsan

  2. Ja, visst är det något speciellt med julmarknaden på slottet!! Lite smått och gott fick följa med oss hem också :)!! Slottsglöggen är helt ljuvlig!!

    KRAM

    // Inredningsfrun 🙂

  3. Alltid lika fina bilder och roligt berättat. 🙂 Jag var på slottet förra året, första gången. Det var jättemysigt och väldigt trevligt. Vill dit fler gånger, men detta året blir det nog inte. Sen bara måste jag ju berömma ditt kök, vad mysigt det var! Lyxig detalj med öppen spis! Funkar den?

  4. Godsakerna i all ära men jag dreglar över ert kök!! Vilka ytor!! Det kan man bara drömma om här. Vi har 12kvm kök. Något trångbodda, skulle jag säga. *s*
    Kära Tomten. Ge mig ett STÖRRE hus, tack. *s*

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration