Öland

En söndag i Färjestaden

Helena Elm Öland Hur tillbringar man bäst en söndag i Färjestaden som barnfamilj? Jo, så här års åker man till Portskjulet i Björnhovda och plockar hallon på självplock!

hallon plocka hallon Portskjulet har öppet 11-18 alla dagar utom måndagar, och de brukar ha öppet en bit in oktober. Det är hösthallon de har, så har det varit ett bra år brukar hallonen vara så länge.

plocka hallonodla zucchini Portskjulet BjörnhovdaDe har grönsaker också! Mangold, grönkål, bönor, kryddor, sallad, betor och massa annat fint som man blir lycklig i hela kroppen av att handla.

gröna blå ägg Portskjulet i Björnhovda ligger precis utanför Färjestaden, väldigt nära Plantskolan. Bara några hus längre ner på Björnhovdas bygata ligger Lilla Lammgården, en gård som föder upp får och säljer fina ägg, lammskinn, lammkött och ibland även lite grönsaker. Innan man åker hit gör man dock säkrast i att dubbelkolla på deras Facebooksida ifall de har öppet, för de har bara öppet vissa söndagar då och då. Men när de har det kan man ibland få följa med ut och hälsa på djuren om man har tur.

egenodlade tomater Sist vi stannade till där köpte jag med mig färgglada ägg och nyplockade tomater.

Glass Ölandschoklad Ingen söndag i Färjestaden är komplett utan en glass på Ölandschoklad nere i hamnen. Jag rekommenderar smaken rom & russin å det varmaste. Den görs på flådig, dyr rom från Venezuela och är helt fantastisk.

Kaffe Ölandsschoklad En kaffe och pralin bör man också unna sig.

Grillad majs med parmesansmörInnan man åker hem igen, om klockan inte har hunnit slå 16.00, är det ett hett tips att svänga upp till Stenladan i Algutsrum. Där kan man köpa finfina grönsaker, och rakt över den smala lilla vägen har de en jättestor loppis på två våningar i en lada. Gillar man vackra tallrikar och glas är det ett måste. I Algutsrum har jag köpt både majskolvarna på bilden och det vackra uppläggningsfatet de ligger på. Tyvärr har jag ingen bild på stället, så de här grillade majskolvarna med parmesansmör får istället illustrera det förträffliga med Stenladans gårdsbutik och loppis.

Så – en söndag i Färjestaden låter inte så illa va? Och det gör inget att sommaren är slut och vi är inne i september, så här härliga kan söndagarna vara i Färjestaden hela hösten.

1 september, 2018

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration