Öland

På blomsterworkshop i Tränks Trädgård

Binda bukett För ett tag sedan var jag på blomsterworkshop i Tränks Trädgård här på Öland.

Rawfoodbollar champagne En sådan underbar eftermiddag! Det började med fika och saft strax efter lunch, och ett par timmar senare blev det bubbel och rawfood-bollar.

Dahlior Min mamma fyller år i augusti, så syrran och jag hade givit henne den här blomsterworkshopen i födelsedagspresent, och som alltid var det jätteroligt att komma iväg på något vi tre tillsammans.

Ulla Tränk Blomsterworkshopen hölls i trädgården hemma hos Ulla Tränk som bor i närheten av Runsten på mellersta Öland. Hon har en helt fantastisk trädgård, där hon bor i ett vackert hus ihop med sin man Olof Tränk som är konstnär och har sin ateljé alldeles bredvid bostadshuset.

Binda bukett Vi är trädgårdsintresserade alla tre, och syrran är extra duktig på att göra buketter och blomsterarrangemang. Faktum är att hon och mamma gjorde min brudbukett när Olof och jag gifte oss för sju år sedan.

Binda bukett Vi fick plocka blommor helt fritt och göra så många buketter vi ville.

Jeanette Björkman Jeanette gjorde jättefina kransar, och då blev vi inspirerade och började också göra kransar. Eller rättare sagt, mamma och Nonne gjorde kransar. Jag höll mig till att serva dem med blommor till kransarna. Har ni sett Jeanettes tavlor, förresten? Hon driver Ateljé Himlavid i Bläsinge på östra Öland, även hon i anslutning till en vacker trädgård som synts i flera tidningar, och hennes tavlor är jättevackra. Det finns så många duktiga, kreativa människor här på Öland så det är inte klokt.

Sommarkrans Den här kransen gjorde syrran åt mig. Fin va? Den sitter fortfarande på min ytterdörr, och även om den har vissnat något är den fortfarande vacker, och doften av curryörten i den dröjer sig kvar.

Tränks Trädgård Här var vi egentligen klara med våra buketter, men så började ju Jeanette göra kransar, och sen gjorde vi kransar allihop, och jag gjorde ett par buketter till. Det var det som var så fint med en sån här dag, att vi inspirerade varandra. Och jag är SÅ inspirerad till nästa säsong, jag ska plantera dahlior så det står härliga till!

Höstbukett Sensommarbukett Vilda, vackra sensommarbuketter.

Vegetarisk buffé pajer Framåt kvällen dukade Ulla upp en vegetarisk buffé, och allting smakade underbart. Vi åt middag under träden, berättade för varandra om våra buketter och kransar, och vi var nog alla väldigt glada och nöjda med den fina dagen.

Buffé pajSyrran är alltid hungrig!

Nu tar ju hösten vid, men Ulla planerar att arrangera fler workshops nästa sommar. Här hittar ni hennes Facebooksida. Vill man besöka trädgården, och samtidigt titta in i konstateljén, kommer det att vara öppen trädgård under Ölands Skördefest den 26-30:e september.

12 september, 2018

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration