Café och fika Utflykt

På Strömma Farmlodge

Strömma Farmlodge Varberg Häromveckan var vi på Strömma Farmlodge som ligger i Tvååker strax utanför Varberg. Vilket ställe, alltså!

Strömma Farmlodge I vilken riktning man än vände sig med kameran blev det en vacker bild. Det fanns så många blickfång och detaljer, och allting följde samma, härliga koncept.

Strömma Farmlodge café Jag hade länge hört talas om Strömma Farmlodge men inte varit där, men nu när vi var i närheten och hälsade på vår skånetös Louise som numera huserar i de här trakterna passade vi på att göra en familjeutflykt.

Strömma Farmlodge sommar Inne i caféet fanns en vacker trappa med en lika vacker sommarbukett. Lily slank in först och klättrade uppför trappan och satte sig bredvid caféets ägarinna som satt högst upp med en kopp kaffe, och berättade att hon minsann gillade syltkakor, men helst utan sylt.

Strömma Farmlodge fika Vi fikade på chokladbollar, kolasnittar och rawfoodkladdkaka.

Fika på Strömma

Strömma Farmlodge servering Under golvplankorna kunde man höra hur forsen strömmade, och mellan vissa plankor i bakre änden har jag för mig att det var så glest att man till och med kunde skymta den.

Vatten Strömma Farmlodge barn Det fanns en stor sandhög och leksaker för barnen. Mycket tacksamt tyckte vi, som tackar lekhörnan för att vi fick sitta ner och dricka vårt kaffe. Barnen bakade sandkakor på löpande band.

Strömma Farmlodge lekplats barnLouise och hennes lilla Madicken.

Strömma Farmlodge Gårdsbutik Här kan man lätt tillbringa några timmar, för det fanns butiker också! En gårdsbutik med kött och köksprodukter, och en annan med inredning, presentartiklar och kläder.

Strömma Farmlodge butik Jag älskar hela konceptet med takmålningen, plåtarna och det gröna kaklet. Och så takbjälkar och betongväggar. Så snyggt!

Strömma Farmlodge Tvååker StrömmaEtt sånt här ställe skulle man ju ha, alltså. Vilken dröm! Hit hoppas jag att jag kommer fler gånger. Och är ni i närheten av Varberg, missa inte den här pärlan!

2 juni, 2019

6 kommentarer

 1. Men wow vilket ställe!
  Så härligt med sådana ställen där man bara känner atmosfären och allt liksom bara faller på plats, fast inget är perfekt eller tillrättalagt.
  Får se om vi har vägarna förbi där nångång, då ska jag definitivt ha det i åtanke 🙂
  Ha en fortsatt fin helg!
  Varm kram Anna

  1. Håller med dig, det är ett jättefint ställe fullt av charm. Hoppas att du får möjlighet att åka dit! Kram!

 2. Ett par helger per år är det öppet hus på flera ställen kring Strömma. Det kallas Smaka på Tvååker, Jättetrevligt! Det finns ett instagramkonto med samma namn så man kan hålla koll när det är dags. Obbhults gård i krokarna är också en riktig pärla!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration