Familjen

På barnvänlig middagsbjudning

För ett tag sedan var vi hemma hos vår fina kompis Magittan på barnvänlig middagsbjudning. Hon heter egentligen Birgitta, men Lily tyckte det var lättare att lära sig att säga Magittan för några år sedan, så det hänger liksom kvar. Det klingar ju ändå rätt bra med Magittan. Kanske att ni kommer ihåg inlägget vi gjorde om hennes paradrätt räksoppa med saffran för några år sedan?

Magittan dukar alltid så vackert, och det som är extra fint med att få komma hem till henne, är att barnen verkligen får ta plats. Lily och Evelyn tycker så mycket om att träffa henne, och det gör vi också. Till middagen hade hon dukat med massor av olika glas till barnen, och varsin kanna som de fick hälla vatten ur, något som praktiserades med nöje.

Katten matades friskt.

Barnen fick göra egen ”sallad” av okokta makaroner och minigrissini…

… och jag passade på att ta lite bilder på kakor. Det är så fint hemma hos Magittan, var man än vänder sig är det vackert att fotografera.

Kokoskakor med chokladsmörkräm Vi fotade kokoskakor med chokladsmörkräm på soffbordet…

…och Lils strösselkakor ovanpå en gammal koffert som hon fyndat på auktion.

Vi njöt i fulla drag av att bli serverade Magittans goda mat. Det är inte varje dag man blir bjuden på trerätters med silverbestick och vita dukar minsann! Till förrätt hade hon lagt upp oxfilé på ett stort fat ihop med sallad, jordgubbar och en utspritsad citronkräm. Jag har redan gjort en egen variant av den som kommer på bloggen snart, för det var SÅ gott!

Till huvudrätt fick vi oxfiléspett med exotisk kryddning som var saftiga och goda…

…som serverades ihop med ris och blandade frukter och grönsaker.

Efterrätten var något jag aldrig provat tidigare, men även här ämnar jag att HÄRMAS framöver! Vad hon gjort var att stansa ut runda bitar av smördeg på rulle med hjälp av en uppochnedvänd skål. Sedan hade hon klickat på dulce de leche och lagt dit hallon och hackade pistagenötter, vikt rundeln på mitten som en liggande tacobåt och kört in den i ugnen på riktigt hög värme i cirka fem minuter så att fyllningen smälte och gottade till sig. Sedan på med florsocker för piff, och servera med vaniljglass. Så gott, enkelt och festligt!

Vi hade en jättemysig eftermiddag och kväll hos Magittan, och när vi körde hem var vi så mätta att vi höll på att spricka. Men det var det värt!

 

21 maj, 2019

5 kommentarer

    1. Den är supergod! Recept kommer inom ett par veckor, men vill du ha det innan, säg bara till, så mailar jag det till dig, för det kommer att köras i ett par tidningar här i trakten nu till helgen. 🙂

    1. Tack Tina! Ja, vi hade det verkligen jättemysigt! Lily hann med att prova Magittans kläder, skor och smycken också. 😉

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration