Andra Fest

Världens bästa möhippa!

I lördags blev jag överraskad av mina kompisar med världens bästa möhippa! Det började med att Marija och hennes sambo Örjan kom förbi hemma hos mig på förmiddagen, eftersom vi sedan tidigare hade bestämt att Örjan skulle ta med mig på en motorcykeltur, något vi pratat om länge men aldrig kommit till skott med. Men nu var det i alla fall dags, och jag var taggad till tänderna! Jag är en fartdåre som alltid har gillat när det går fort, oavsett fordon. (Att galoppera fort är också kul. För att inte tala om vattenskoter!) Det var jättehärligt att åka motorcykel, och jag förstår verkligen alla knuttar som finns därute – att åka motorcykel är ju hur kul som helst!

Örjan svängde förbi min jobbarkompis John, som sa att jag skulle utföra ett uppdrag i form av att köra hjullastare. Den gick inte lika fort som motorcykeln, men var lika kul för det! John däremot såg stundvis väldigt nervös ut… men jag klarade mitt uppdrag fint och kan nu säga att jag minsann har kört hjullastare!

Sedan åkte vi tillbaka till stan för att möta upp Marija för att äta en glass, men då drog hon in mig på Nordic Club istället, och runt hörnan därinne stod alla mina fina tjejer och väntade på mig! Två av dem hade till och med åkt ända från Stockholm, och syrran hade skyndat sig hem från sin affärsresa i Kina.

En väldigt suspekt outfit plockades sedan fram ur tjejernas väskor, och jag blev omgjort till en lila bunny. Iförd min stekheta dräkt fick jag sedan vara med om ett strip aerobics-pass tillsammans med tjejerna. Vi åmade och kråmade oss och var utan tvekan klösigast i stan. Dock var det inga åskådare där och såg det….

 …vilket var tur, eftersom dräkten inte direkt var… stor i storleken, vilket också är anledningen till att jag har haft den goda smaken att kapa bilden vid midjan och i stället låta er föreställa nätstayupsen som någon hittat i en (förmodligen halvskum) onlinebutik. Men nog var jag piffig allt! Och vad kul det var med strip aerobics! Betydligt roligare än att gå på gymmet.

Efter strip aerobicsen åt vi lyxiga baguetter och jordgubbar och drack champagne innan vi begav oss till mitt favoritställe Törneby Herrgård, där vi blev tilldelade kimonos och slank ner i spa:ets badtunna. Efter en stunds bubblande dök det upp en sommelier med italienska viner och höll en trevlig vinprovning för oss med fokus på Toscanaregionen, eftersom det är dit som Olof och jag ska åka på bröllopsresa senare i sommar.

Här har vi förflyttat oss till skuggan för att utöva lite kvalitativt vinsippande, under ledning av vår duktiga sommelier. Det provades Amarone, Nebbiolo och Brolio, och alla vinerna var riktigt goda. Här hos Remsan kan ni se exakt vad vinerna hette.


Här har vi piffat till oss och poserar på trappan utanför herrgården. Visst är mina tjejer fina?

Nästa överraskning var att vi skulle laga en trerättersmiddag tillsammans med Eva Söderström som är kock på Törneby Herrgård och som dessutom jobbat som förstakock åt Hugh Hefner på Playboy Mansion! Hon är otroligt duktig, och hon tog riktigt bra hand om oss i köket.


Här strör jag pinjenötter över förrätten. Syrran till vänster har intagit sin klassiska pose, Lena övervakar processen och Louise väntar nog mest på att få hugga in på en tallrik.

Den här maten har vi lagat! Till förrätt åt vi parmaskinka med KarlJohan-creme på en bädd av skottsallad samt pinjenötter, till huvudrätt blev det mozzarellagratinerad canneloni med spenat och ricotta serverad med ugnsbakad örtfylld tomat, och till efterrätt bjöds det glace au four med lite rom. En helt underbar meny som jag garanterat kommer att laga hemma flera gånger! Alla recepten finns i Remsans kvalitetsinlägg om möhippan, som ni hittar här.

Efter den goda middagen spelade vi lite kubb i herrgårdens trädgård medan vi väntade på taxibilarna som skulle ta oss in till stan, där vi drack drinkar på Byttan och hade det allmänt trevligt. Så som ni ser var det en helt fantastisk dag, som verkligen passade mig perfekt! Jag fick åka fort, dansa, bubbla, prova vin och laga mat, och allting tillsammans med världens bästa tjejer. Tusen tack till mina fina tjejer som var med och ordnade allt det här för mig, och ett stort tack till Emmy-Remsan som har tagit alla bilderna!

7 juli, 2011

9 kommentarer

 1. Vilken underbar dag du fick 🙂

  Tack för att du delar med dig av dagen till oss bloggläsare… riktigt roligt att få följa med så här efteråt 🙂

  Många lyckönskningar inför den stora dagen 🙂

  Kram Stina

 2. MEN vad roligt att ni ska gifta er!!! Det är ju så mysigt att planera till bröllop och du som är så duktig på mat och din syster som gör så fina blomsteruppsättningar. Fotografkontakter har ni väl med kan jag tänka;) Det ska bli kul att läsa om. Lycka till! Kram Åsa i Indien

 3. Vännen! Det blev en underbar möhippa förstår jag! Jag är så ledsen att jag inte kunde vara med… Jag jobbade och kunde INTE byta…=( Tråkigt att jag inte kunde vara med på din alldeles speciella dag…=(

  Stora kramar!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration