Andra Öland

Det växer i Björnhovda

Häromveckan var vi förbi hos paret Johansson som driver portskjulet i Björnhovda, vårt favoritställe för att handla ekologiska grönsaker här på Öland. Vi brukar gå dit med Bally och handla potatis, lök, fänkål, zucchini och rosenmarmelad.

Än så länge befinner sig dock grönsakerna i tillväxtstadiet. Paret Johansson har stenkoll på alla växtligheter ute på den öländska åkern. Själv har jag… inte riktigt lika bra koll. Men jag kände igen potatisblommorna i alla fall, och vi kom hem med en kasse nypotatis som plockats upp samma eftermiddag. Den var så god att vi kunnat äta den till middag utan tillbehör.

Det här med att så under duk verkar vara modellen.

Nu fick vi inte med allt på bild, men vi spanade in såväl uppåtsträvande majsplantor som orangegula zucchiniblommor, potatis och lök, och mer därtill som jag har glömt namnet på men på ett diskutablet diskret sätt försöker slingra mig ur.

Inne i växthuset är tomaterna på gång, precis som basilikan som även finns i svart utförande, i mitten av bilden. Ni kan ju tänka er hur gott det doftar därinne, alldeles underbart!


Även det som inte går att äta är vackert att titta på. Deras trädgård är så härlig att vi har frågat om vi inte får fota våra bröllopsbilder där!

10 juli, 2011

6 kommentarer

  1. Vad härligt! Kanske borde kolla upp om det finns någon i närheten som man kan handla grönsaker ifrån, älskar stödja sådant. Och så härligt att veta var och vem det kommer ifrån.

  2. Kul reportage! Själv är jag mäkta stolt över att vi börjar få frukter på vår chiliplanta (och att den överlevt såhär länge…) Hoppas ni haft en trevlig helg!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration