Andra Mat på resor

Tre bilder fran Mumbai

Nu har jag lyckats fa in tre bilder i en dator i alla fall! Den forsta bilden ar pa det goda Naan-brodet som ar sa populart har i Indien. Vanliga sadana brod ar butter-Naan och garlic-Naan.

Den har bilden ar tagen fran en trehjulig riksha-taxi, och visar typiskt indiskt gatuliv. Av den battre standarden maste jag tyvarr saga, for pa manga andra gator haromkring bor folk i ren slum och sover pa gatan.

Annu mer gatuforsaljning, och en riksha. Idag har vi promenerat forbi sma stand och basarer som saljer allt fran mango-lassi till chai-te, soppor, brod och annat tilltugg.Igar var det min systers brollop, och det var en otroligt annorlunda ceremoni om man jamfor med vad vi ar vana vid. Det var en fargsprakande tillstallning dar alla kvinnor bar indisk sari, och bade min syster och hennes (numera) man fick genomga manga ritualer. Bilder kommer sen!

22 maj, 2010

9 kommentarer

  1. Det låter som att ni har det bra därborta i mitt kära Indien! Indiska bröllop är ju bara så fantastiska så det måste ha varit en fin dag igår! Njut nu av den goda maten och av Bombay!!

  2. Ja, jag undrar om jag skulle klara av att åka till Indien och se all fattigdom. Men spännande samtidigt. Bröllopet måste varit roligt! Blir kul att få se bilderna. Kram.

  3. Å, vilket äventyr du får uppleva, kan tänka mig dofterna, ljuden, den fuktiga värmen, alla människor!
    Härligt att din syster är gift nu, vilket bröllop att minnas sen när vardagen kommer tillbaka!
    Här hemma blir det allt grönare, men det känns ändå som vi blivit snuvade på våren.

  4. Hej! Vad lustigt att jag kom in på din blogg när jag googlade på "innertemperaturer för kaka". Jag heter Åsa och bor sedan ett år i Bangalore i Indien! Och så visar det sig att du är här i landet just nu! (Vi har så mycket elavbrott och jag funderar på om jag kunde använda min grill som ugn, typ segelbåtsugn.) Mysig blogg du har. Lycka till på bröllopet, de är speciella här. Jag tittar nog förbi igen!
    /Åsa

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration