Andra

Mitt 2010 i bilder

Inspirerad av kvällspressens bilagor och större delen av bloggvärlden har nu även jag fått ändan ur vagnen och samlat ihop några bilder som får sammanfatta mitt (mat)år 2010. Vi börjar med bilder från våren, då vi begav oss ut på vårpicknick så fort snön smält bort men lämnat fjolårets höstlöv kvar. Första vårfikan på altanen är alltid efterlängtad, och Bally längtar alltid (tror vi i alla fall) efter sin födelsedag då han får smörgås med köttbullar och korv. Jag försökte mig tappert på att göra rårakorna som Gud glömde, för att sedan gå över till hederlig falukorvsgratäng.

I början av sommaren gifte sig min syster med Vimal i Indien, och vi tillbringade två veckor i Bombay som var kontrasternas stad. Maten var jättegod ända tills vi blev matförgiftade. Trots det var det en helt fantastisk resa. När vi frisknat till var det dags för grillpremiär hemma på Öland, och vi grillade sparris från lokala bönder. Fler närproducerade varor hittade vi i underbara Kivik som vi besökte för första gången tillsammans med skånetösen Louise. Semestern bjöd på rosé nere vid vattnet vid sommarstugan, och Olof gick in stenhårt för att laga pizzor på grillen.

Hösten bjöd på mat från skogen, middag på båten, Ölands Skördefest och ytterligare en tur till nya favoritstället Kivik, lagom till äppelskörden.

Vintern har hittills stått för julfirande, korvgrillning i snön, fler än en fika på härliga Gårdby Café och Lanthandel och en julmarknadsresa till Göteborg och Liseberg. Vintern är inte slut än, och nu ser jag fram emot ett nytt härligt 2011, som jag hoppas kommer att bjuda på massor av god mat! Det börjar bra, jag har kört feng shui i kökskåpet och har en deg på jäsning i köket. Ikväll vankas ryggbiff med rödvinssås och potatisgratäng. Jag har dock inga direkta nyårslöften att komma med. Mitt standard-nyårslöfte brukar vara att sluta prata med mat i munnen. Men det är precis som mina jobbarkompisar säger; ”Men Helena, när ska du då prata?”

3 januari, 2011

14 kommentarer

  1. Vilka underbara bilder och vad mycket gott du bjudit oss på under året, det är vi väldigt glada och tacksamma för!! Vill också passa på att önska dig ett riktigt gott nytt 2011!!! Kram Gun/Kaksmulan

  2. En sådan fin sammanställning du har gjort. Så mycket (och ser vi bara en del) som händer på ett år… Jag hade för svårt att välja bland mina bilder. En lärare sa en gång att jag behövde lära mig att "kill my darlings". Men det är svårt att sålla bland så mycket roligt. Och det där med att sätta ihop flera bilder till en bild skulle Olof behöva lära mig. Vi får ta den där middagen snart. Kanske kan bjuda på rårakor 😉 Det värsta är väl att jag skulle behöva låna Olof en vecka… Kram på er.

  3. Vilka fina bildcollage du har gjort. Kul med sammanfattningen av 2010, vad månne det bliva av 2011? Vi har köpt hus med inflyttning i april så det blir nog mycket pyssel med det. Det är värme i det nya köksgolvet och det är ju bra om man ska stå där länge! /Marty

  4. Vilken underbar resumé! Vackraste bilderna! 🙂 Ser framemot vad 2011 ska bjuda på hos dig. Kanske nu du vinner matbloggpriset? 🙂

  5. Vilka vackra bilder! Jag blev så inspirerad av dina collage så jag gjorde ett liknande inlägg på min blogg, jag tar inte lika fina bilder som er men blev nöjd ändå!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration