Andra Pizza

Pizzabakning – en favorit!

Som alltid när Louise och Calle besöker oss blir det pizzabakning! När de var och hälsade på häromveckan rådde det alltså ingen tvekan vad vi skulle äta till middag.

Den ena nyskapande kreationen avlöste den andra. Den här pizzan med bitar av päron, marmelad, ädelost, mozzarella och parma blev en ny favorit.

Här ser ni ett utmärkt exempel på prima arbetsfördelning: gästerna jobbar, och jag sitter på golvet och tittar på. Olof tar kort.

Calle lägger sista touchen på pizzan, och envisas alltid med att strö nyttiga gröna blad över skapelserna som tas ut ur ugnen.

Mjölet hamnar lite överallt, som synes.

Recept på pizzadeg och klassisk tomatsås till pizzan hittar ni här. En pizzasten hittas på närmsta byggvaruhus för ett par hundralappar, och ger pizzans botten extra frasighet. 
Nu tar vi fredag och helg, tycker jag!
15 mars, 2013

10 kommentarer

  1. Teamwork på hög nivå här alltså, alla har ju sin uppgift:)
    Vi hade lite pizzaorgie i vårt kök förra helgen och testade också med päron som topping, fast med chevreost istället. Inte sista gången om man säger så…

    Hoppas ni får en finfin helg,
    kramar

  2. Hett tips på pizzatopping:
    Grädda med enbart mozzarella&tomatsås(ev champinjon om veg).
    Toppa med tunt hackad rödlök(småla inte!), chevre, massor av balsamicocreme, parma och ruccola. Ååh…!

    Hoppas ni hade en fin kväll!
    /Linnéa

  3. Det var hans fru som var skyldig till det Momaskitchen 🙂 kunde inte låta bli!
    supermysigt som vanligt….nästa gång blir det pizzabak i Haga kompisar:)

    puss o kram på er

  4. Vad härligt när man kan laga mat tillsammans :-)Dessa pizzorna såg ju så inbjudande ut…..tror att det blir pizzabak här hemma snart!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration