Andra Pizza

Fuskpizza som går fort

Att göra pizza på polarkakor är ju inte direkt någon nyhet, men det är lätt hänt att man glömmer bort den här smidiga gamla klassikern. Men fort går det, och det är en prima kvällsrätt när man inte orkar göra riktig pizza. Eller någon annan maträtt av seriös kaliber heller, för den delen.

Här har Calle börjat preppa tomatröran som först ska bres på polarkakorna.

Självklart slabbade han ner sig och fick byta till en mörkare tröja. Det är skönt att även våra vänner är slabbiga och spiller. Själv gör jag inget annat än grisar ner köket och mig själv, något som bidrog till mitt relativt, ähurm, låga betyg i hemkunskap. Louise är rutinerad och klädd i rött.

Det var väldigt vad många bilder vi tog på det här med att bre tomatsås på polarbröden. Men det ska man i alla fall börja med. Tomatsåsen kan innehålla lite vad som helst, och behöver inte ens kokas. Ta lite krossade eller passerade tomater och blanda med tomatpuré och allsköns kryddor, så blir det toppen.

Pimpa sedan de små fuskpizzorna med precis vad du vill. Alla kan göra sina egna små pizzor efter egen smak. På en del pizzor hade vi bacon, på andra avocado, på en del var det brie och pinjenötter och på några hade vi cocktailtomater och rödlöksmarmelad. Den enda gemensamma nämnaren för alla pizzor var tomatsås och ost.

Sedan är det bara att köra in minipizzorna i ugnen på 225C och vänta tills osten fått fin färg, det tar bara ca 8 minuter, sisådär. Olof och Bally intog sin vanliga position på köksgolvet och vaktade pizzorna i ugnen. 

10 maj, 2014

6 kommentarer

 1. Polarbröd blir förjäkla goda och krispiga som pizza, faktiskt. Det är gott ibland… När jag var i mellanstadieåldern brukade jag och syrran göra varma mackor med massa ost och såndär smörgåspickles på tub. Det var ju nyttigt tyckte vi, det är ju en morot på tuben :)))

  1. Haha! Jag känner mig också nyttig när jag gör varma mackor, om jag har en skiva tomat på brödet. Fast jag bränner mig alltid på den där satans tomaten.

 2. Hade faktiskt glömt av polarkakor som pizzabotten så tack snälla för påminnelsen! Tortillabröd går bra också, speciellt som de har tagit fram en särskild sort att använda till just pizzabottnar, lite tjockare än vanliga tortillabröd.

  Gratulerar också till att ha ett sånt härligt bageri på en hundpromenads avstånd!

  Kramar till er!

  1. Just det ja, tortillabröd måste vi ju testa med också!
   Hoho, man tackar! I lilla Färjestaden är vi långt ifrån bortskämda med sådant här. Det är ju annat i hufvudstaden. 😉 Stor kram till dig!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration