Andra, Utflykt

På vinterpromenad

På nyårsdagen bytte vi chokladkartonger och soffhäng mot vantar och mössor och gav oss ut på en promenad i vintersolen. Nere vid Snäckstrand i Färjestaden såg man inte var Öland slutade och Kalmarsund började.
Kusin Carl, syrran, Vimal (rejält påpälsad mot vinterkylan som den indier han är) och jag njöt av det fina vädret. Jyckarna följde självklart med. Ifall något vältränat fashionista-öga lägger märke till mina lila snowjoggers kan jag förtälja att de är ett par tvättäkta 80-talsreliker. Mamma gav mig ett par lila och syrran fick ett par knallröda som hon på senare år har ratat, till mormors stora glädje. Mormor har numera hunnit uppnå den aktningsvärda åldern av 92 år, och inget kan hindra henne från att gå till ICA flera dagar i veckan. Nu gör hon det i ett par skrikigt röda snowjoggers, och jag är övertygad om att hon är coolast i affären varje gång.

Bär lika röda som mormors snowjoggers.

Vi mötte en intet ont anande golden retriever på promenaden. Jag skulle inte vilja påstå att Bally har en identitetskris, men han tror sedan ganska länge att han är en schäfer, och så fort det dyker upp en annan hanhund ska Bally – utan att inse sitt eget bästa – alltid mopsa upp sig. Eftersom stigen var smal fick matte bära honom över den snälla golden retrievern. Bally var mallig över sitt skyddade läge uppe i luften och gläfste för allt vad tygen höll.

Bally och hans “kusin” – syrrans och Vimals hund Caddy, en rar liten cavalier king charles. Caddy ser ut att ha samma ansiktsuttryck som jag brukade ha på matematiklektionerna i skolan.

11 Kommentar

 1. Pernilla -Bli min jäst

  4 januari, 2011 at 8:58 e m

  Ha ha ha du är för rolig 🙂
  Jättefina bilder!! God fortsättning på dig!

 2. Maria

  4 januari, 2011 at 9:13 e m

  Ser otroligt härligt ut! Du skriver så himla roligt, det i kombination med alla fina foton och de underbart goda recepten (har bakat och lagat flera av dem) gör din blogg alldeles fantastiskt bra! Gott Nytt År. Hälsningar Maria

 3. mintekopp

  4 januari, 2011 at 9:31 e m

  Ser riktigt mysigt ut, det bästa är att få tillbringa ledig tid med människor och vovvar som man tycker om 🙂

 4. Malin

  5 januari, 2011 at 7:22 f m

  Vilken underbar promenad! Hittar du ett hus och ett jobb till oss så vet du att vi kommer på stört!
  Vilken tuff mormor du verkar ha! Härligt.
  Kram och god fortsättning på det ny året!

 5. Helena

  5 januari, 2011 at 7:45 f m

  Tack Maria för din fina kommentar, vad glad jag blir! Och tack till er andra också, såklart, jag blir så glad för alla kommentarer jag får!

 6. Emma

  5 januari, 2011 at 7:51 f m

  Älskar dina texter och bilder! 🙂 Bally är ju söt han 🙂 Växte du och syrran upp med hund? Det är ju oftast då man själv väljer att ha hund när man blir äldre 🙂

 7. Tulipan´s bakverk

  5 januari, 2011 at 8:56 f m

  *skratt* ja dom små kan vara onekligen lika tuffa som dom tuffaste stora hundarna 😉

  gott nytt år gumman! Vilken härlig och fin vinterpromenad.. grymt vackra bilder 🙂

  Kram Stina

 8. Hanna

  5 januari, 2011 at 9:49 f m

  Tack så mycket, vad glad jag blir! Gudars vilka söta små hundar!

 9. Remsan

  5 januari, 2011 at 11:34 f m

  Håller med de andra. Jag älskar dina texter och din humor! Vintern är ju underbar, så länge man slipper skotta eller inte kör fast någonstans. Kram.

 10. Sofia

  6 januari, 2011 at 8:11 e m

  Härliga vinter bilder : ) kram Sofia

Lämna en kommentar