Andra Utflykt

På vinterpromenad

På nyårsdagen bytte vi chokladkartonger och soffhäng mot vantar och mössor och gav oss ut på en promenad i vintersolen. Nere vid Snäckstrand i Färjestaden såg man inte var Öland slutade och Kalmarsund började.
Kusin Carl, syrran, Vimal (rejält påpälsad mot vinterkylan som den indier han är) och jag njöt av det fina vädret. Jyckarna följde självklart med. Ifall något vältränat fashionista-öga lägger märke till mina lila snowjoggers kan jag förtälja att de är ett par tvättäkta 80-talsreliker. Mamma gav mig ett par lila och syrran fick ett par knallröda som hon på senare år har ratat, till mormors stora glädje. Mormor har numera hunnit uppnå den aktningsvärda åldern av 92 år, och inget kan hindra henne från att gå till ICA flera dagar i veckan. Nu gör hon det i ett par skrikigt röda snowjoggers, och jag är övertygad om att hon är coolast i affären varje gång.

Bär lika röda som mormors snowjoggers.

Vi mötte en intet ont anande golden retriever på promenaden. Jag skulle inte vilja påstå att Bally har en identitetskris, men han tror sedan ganska länge att han är en schäfer, och så fort det dyker upp en annan hanhund ska Bally – utan att inse sitt eget bästa – alltid mopsa upp sig. Eftersom stigen var smal fick matte bära honom över den snälla golden retrievern. Bally var mallig över sitt skyddade läge uppe i luften och gläfste för allt vad tygen höll.

Bally och hans ”kusin” – syrrans och Vimals hund Caddy, en rar liten cavalier king charles. Caddy ser ut att ha samma ansiktsuttryck som jag brukade ha på matematiklektionerna i skolan.
4 januari, 2011

11 kommentarer

  1. Ser otroligt härligt ut! Du skriver så himla roligt, det i kombination med alla fina foton och de underbart goda recepten (har bakat och lagat flera av dem) gör din blogg alldeles fantastiskt bra! Gott Nytt År. Hälsningar Maria

  2. Vilken underbar promenad! Hittar du ett hus och ett jobb till oss så vet du att vi kommer på stört!
    Vilken tuff mormor du verkar ha! Härligt.
    Kram och god fortsättning på det ny året!

  3. Tack Maria för din fina kommentar, vad glad jag blir! Och tack till er andra också, såklart, jag blir så glad för alla kommentarer jag får!

  4. Älskar dina texter och bilder! 🙂 Bally är ju söt han 🙂 Växte du och syrran upp med hund? Det är ju oftast då man själv väljer att ha hund när man blir äldre 🙂

  5. Håller med de andra. Jag älskar dina texter och din humor! Vintern är ju underbar, så länge man slipper skotta eller inte kör fast någonstans. Kram.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration