Drinkar

Kir Royal

Här kommer ett recept på klassisk Kir Royal, som är en oerhört tacksam välkomstdrink eftersom den går så fort att göra. Man behöver bara två ingredienser; Creme de Cassis som är en svartvinbärslikör som finns på Systemet, och champagne eller ett vitt mousserande vin.

Receptet är enkelt; häll 2 cl Creme de Cassis i ett champagneglas, och fyll upp det med champagne eller mousserande vin. Färdigt! Har man extra stora champagneglas kan man ju alltid festa till det med någon cl extra Creme de Cassis. Är man inte begåvad med ett centilitermått kan man alltid avrunda lite och hälla i en fjärdedels deciliter likör, eller bara slänga ett getöga på bilden ovan, som vi (läs Olof…) knäppte innan champagnen hälldes i. Som tilltugg rekommenderar jag varmt mammas och mormors salta mandlar.

Här är jag så glad att man kan tro att jag ska dricka alla välkomstdrinkarna själv. Eller att jag redan har svept en bricka.

5 januari, 2011

9 kommentarer

 1. Helena, vill bara säga att det har varit underbart att läsa hos dig 2010, tro inte jag kommer sluta i år! Jag har lusläst ALLT du skrivit sen jag läste sist. Jag älskar Ballys julbeskrivning, underbart!!! Och jag tycker du är fantastisk, ville bara säga det! Jag hoppas att du får ett underbart 2011, med bröllop o ITALIEN o allt (är inte ett dugg avundsjuk) Massa kramar Anna

 2. Festligt! Det går också fint att använda andra likörer såsom t.ex blåbär. Fast vad det börjar heta då… vet jag inte. Havtornssaft och tranbär i champagneglasen är också en hit här i Finland. God fortsättning på året =)

 3. Tesalonger är ju otroligt mysigt! Satt nog där i 4 timmar och drack olika tesorter! Jätte mysigt!
  Måste även önska dig god fortsättning på det nya året! Älskar verkligen din blogg och bilderna är fantastiska! 🙂

 4. Älskar din blogg! Tänk om du kunde ge ut den som en bok, det skulle bli riktigt mysig läsning.
  Trevlig och rolig text, goda recept,
  härliga bilder och dessutom en väldigt söt hund som det är kul att både se och läsa om.

  Kram från
  Karin

 5. Tänk att drinktok som jag aldrig testat denna… Kanske kan bero på att jag aldrig har någon fruktliör hemma, bortsett från cointreau.
  Jag tycker bilden på dig var väldigt fin.

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration