Drinkar

Piggelindrink

Är ni fler än jag därute som brukade dricka Piggelindrinkar runt millenieskiftet? Piggelindrinken var ju så poppis! Eller så var den det sötaste och därmed mest tilltalande alternativet i baren när jag precis börjat bli insläppt på uteställen, det kan också vara därför jag romantiserar den något. För några veckor sedan överraskade Olof mig med Piggelindrink och chark- och ostbricka när jag kom hem ifrån jobbet, och det var så otroligt gott! Den här drinken förtjänar onekligen en revival, för det var den godaste drink jag druckit på väldigt länge, och en trevlig omväxling från Mojito, som verkar ha toppat drinklistorna de senaste åren. Piggelindrinken är superlätt att göra, man bara smälter ner två Piggelinglassar i ett glas, häller i en halv deciliter vit rom och fyller upp med Loka Crush Päron. Men här kommer ett recept, för sakens skull. Och just det ja – köp gärna ett paket med flera Piggelinglassar i från frysdisken med vanliga glassbyttor, det blir mycket billigare än att köpa styckglassar från kioskfrysen.

 

Piggelindrink, 1 st:

3 Piggelinglasspinnar

0,5 dl ljus rom

Loka Crush Päron, valfri mängd (ca 1 dl)

Limeklyftor till garnering (kan uteslutas)

 

Smält ner två Piggelinglassar i ett glas. Karva loss glassen från pinnen och mosa den lite om du har bråttom. Häll i 0,5 dl ljus rom, och fyll upp så mycket Loka Crush Päron som önskas, beroende på hur stark du vill ha drinken. Stoppa ner den tredje Piggelinglassen rätt upp och ner i glaset vid servering, och kanske någon skiva lime om du vill garnera lite ytterligare. Färdigt!

2 Kommentar

  1. Tina

    13 oktober, 2017 at 6:03 e m

    I våras var jag på krogen för första gången på säkert tio år. Döm om min förvåning när det var samma musik som då jag var strax under 20, vakterna hade samma bistra miner – och det serverades fortfarande Piggelin i baren!

  2. Helena

    14 oktober, 2017 at 11:01 f m

    Haha! Jag har inte heller beställt en drink i baren på hundra år, men Piggelin kanske fortfarande är i ropet då? Kul! Vakterna kommer nog alltid att vara sura, dock, hehe. 🙂

Lämna en kommentar