Öland Utflykt

Lilla Lammgården på Öland

Lantägg i kartong Har jag berättat hur mycket jag älskar att köpa lantägg? Äggen kan ju vara som riktiga konstverk, och ha olika färger som blått, vitt, grönt och brunt. En kväll för knappt två veckor sedan hittade jag ett konto på Instagram som heter @lillalammgården, en liten gård med lamm och höns där man ibland, om det finns, också kan få köpa med sig några ägg i en kartong.

Lilla Lammgården Öland Det visade sig att det bara låg 5 minuters bilfärd från vårt hus, så vi åkte dit redan dagen därpå.

Lilla Lammgården Öland Barnen fick klappa ulliga små lamm, och lyckan var total! En del lamm var födda bara några dagar tidigare, och några till och med samma natt.

Evelyn lärde sig att säga BÄ, något som hon praktiserade vilt.

Sedan de här bilderna togs för mindre än två veckor sedan har våren fullkomligt exploderat här på Öland. Träden har slagit ut, det blommar överallt och vinterjackorna och mössorna har bytts ut mot tunna tröjor och solhatt.

små blombuketterSedan de första blommorna började slå ut i trädgården för några veckor sedan har Lilys största intresse varit att plocka blommor. Hon plockar minst tio buketter om dagen, och huset är fyllt av små vaser, glas och äggkoppar med blommor. För några dagar sedan kom hon in med en bukett pingstliljor. Vi har inga pingstliljor. Våra stackars grannar har det. Eller rättare sagt – de hade.

 

10 maj, 2018

5 kommentarer

  1. Ja, våren kom så fort i år! Vilka härliga bilder. Jag brukade klappa lamm med mina barn när de var små. Nu bor äldsta dottern på gård (precis flyttat in) och ska skaffa djur. Hon kom med gröna ägg till påsken i år, köpta hos grannbonden. Vilken underbar lyx! Och vilken härlig tid ni går till mötes nu, med barn i den åldern. Jag gläds åt dina inlägg! Kram!

    1. Tack Erika! Ja, nu är det som allra finast ute! Det är full rulle i trädgården med barnen. Evelyn är i den åldern att trappor är roligt, och att klättra, så det är fullt pass hela tiden. 😉 Men vad härligt att din dotter flyttat till gård! Stor kram!

    1. Hej Asuka! Tack så mycket! Gården ligger i Björnhovda utanför Färjestaden, ganska långt ner på vägen på vänster sida. Kontakta dem gärna på Instagram före besöket, så att de vet att du kommer. 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration