Grillat Sås

Bara en kaka tills jordnötssås

JordnötssåsÄr ni redo att bli beroende av en jordnötssås? Den här jordnötssåsen lovar jag att ni kommer att vilja göra om och om igen. Det bästa är att den räcker ganska långt, så ifall ni serverar den till grillmiddagen ena kvällen, är det som blir kvar toppen att ha till wokad kyckling och nudlar dagen efter. Den håller sig fint några dagar i kylen, och kan användas till grillspett med kyckling, att ringla över nygrillad sallad, som klassisk grillsås eller helt enkelt bara där man vill liva upp en maträtt med en riktigt grym jordnötssås. Fort går det också – man bara lägger alla ingredienserna i en mixer och kör, sen är det klart! Såsen kan ätas både varm och kall, jag brukar äta den kall.

Receptet följer nedan, i min nya, uppdaterade receptlayout där ni nu kan skriva ut recepten direkt från bloggen i en anpassad utskriftsvariant. Seriöst, eller vad säger ni? Och jag vet att många är moderna och står med mobilerna i köket, men själv tycker jag faktiskt att det är ganska skönt att slippa fippla med mobilen när jag lagar mat. Man slipper slå sin kod eller trycka till på mobilen varje gång skärmen slocknat, och man kan spilla på receptet utan att det gör något.

Skriv ut

Bara en kaka tills jordnötssås

Den enda jordnötssås du behöver! Passar till allt från kycklingspett till grillad sallad.

 • Förberedelser: 10 min
 • Total tid: 10 minutes
 • Antal portioner: 8 1x

Ingredienser

Scale
 • 1,5 dl jordnötssmör
 • 2 msk japansk soja
 • 1 msk sesamolja
 • 1 msk strösocker
 • 1 msk fisksås
 • 1 lime – pressad saft
 • Färskriven ingefära – ca 0,5 tsk
 • 2 dl vatten

Instruktioner

Lägg alla ingredienser till jordnötssåsen i en mixer och mixa till en slät sås.

21 maj, 2018

9 kommentarer

 1. Detta ska jag laga. Jag brular göra en jordnötssås som är magiskt god men tar en bra stund att göra. Bra att ha alternativ!

  1. Ja, alternativ är alltid bra! Den här går verkligen på nolltid, man bara lägger allt i en mixer och KÖR! 🙂

 2. Toppen med en sås som passar till allt. Måste testas!
  Jag gillar också att man kan skriva ut recept direkt från bloggen. Tack för det!

  1. Vad kul Lena! Ja, skönt att vi är fler som gillar hederliga pappersutskrifter som man får slabba på. 🙂

 3. Jag gjorde såsen idag och den var super!! Men den blev mycket tjockare än din så vad blev fel…? Den blev inte som en sås… Och JAA så bra att kunna skriva ut recept på en gång : ) Jag håller verkligen med om tjorvet med mobil som slocknar heela tiden.. Tack för alla toppenrecept du delar med dig av <3

  1. Åsa – FÖRLÅT! Jag kopierade in receptet från ett Worddokument som jag skrivit först, och då missade jag sista raden i ingredienslistan som är 2 dl vatten. Vilken miss! Förstår att du blev snopen när din sås blev så tjock. Men – den går att äta även utan vattnet, första gången jag gjorde den hade jag inte heller i vatten, men andra gången började jag hälla i vatten, mer och mer, och efter 2 dl tyckte jag att jag hade mig en ännu bättre jordnötssås än förra gången.

   Men tack ändå för att du läser, lagar maten och peppar! STOR kram!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration