Mat på resor

En förmiddag i Köpenhamn

Hotel Kong Artur frukost Förra helgen var vi ju i Köpenhamn, syrran, mamma och jag, och smorde kråset på restauranger och caféer och hade det allmänt trevligt. Vi bodde på hotell Kong Arthur, där frukostbuffén var så bra att det är värt att bo på hotellet bara av den anledningen.

Hotel Kong Artur Köpenhamn Hela hotellet var verkligen toppen, så det rekommenderar jag varmt, med eller utan frukostbuffé. Fast gärna med. Den gör ingen besviken. Hotellet ligger i en väldigt mysig stadsdel i Köpenhamn vid Norreport och Torvehallerne.

På väg in mot centrum gick vi förbi många mysiga små butiker och gator där caféerna hade sina bord längs med trottoarkanterna.

Köpenhamn gamla hus Köpenhamn gamla hus Vi var faktiskt inte på Ströget en enda gång, utan höll oss i distrikten vid sidan av. Vi upptäckte helt nya delar av Köpenhamn, och det kändes verkligen som att vara utomlands. (Vilket vi i och för sig också var, vid närmare eftertanke.)

Botaniska trädgården Köpenhamn Visste ni att det finns en jättestor och fin botanisk trädgård i Köpenhamn? Den ligger i samma kvarter där vi bodde, och så här i andra halvan av maj var det mycket som stod i blom. Syrran är väldigt trädgårdsintresserad, och är vi på ett resmål där det finns en vacker trädgård vill hon alltid gå dit.

Botaniska trädgården Köpenhamn Botaniska trädgården KöpenhamnSyrran, mamma och en intet ont anande turist. Självklart vältrade vi oss även i god mat och drack rosévin. Bildbevis på detta kommer också.

23 maj, 2018

6 kommentarer

  1. Alltså jag tror att jag måste övertala Alex om att vi måste åka till Köpenhamn en weekend pre-baby så att säga. Gud så härligt!!

    1. Jaaa, det tycker jag verkligen! Det är så nära, men ändå sådan internationell storstadskänsla. Och hotellet var verkligen toppen, du skulle älska det! 🙂

  2. En underbar stad ! Jag har också bott på Kong Arthur och instämmer i sången om frukosten !
    Härlig blogg också !

    1. Tack Vendela, vad kul att du läser bloggen! 🙂 Ja, jag är helt såld på hotellet, Gud vad trevligt det var! Nästa gång skulle det vara kul att besöka deras spa också. Men frukosten är verkligen grym!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration