Andra Öland

Öländsk kiwi

Vid portskjulet i Björnhovda där jag brukar handla ekologiska grönsaker och hemkokta marmelader finns ett kiwiträd med tvättäkta öländsk kiwi! Trots snåla vindar och ölandsfåk trivs kiwin här där den får växa mot husväggen på ladan, och från frukten som blir klar framåt höstkanten kommer den här marmeladen. Jag kan dessvärre inte stoltsera med något recept, då det inte är jag som har gjort marmeladen. Jag bara äter den och är glad. Och den är riktigt god!

Sunt och Grönt i Björnhovda är det som har kiwin, och mycket annat gott därtill; grönsaker, färska kryddor, andra sorters marmelader… listan kan göras lång. Jag längtar tills säsongen kommer igång så att jag kan börja promenera dit med Bally och handla igen. Den här bilden är tagen i slutet av juli, då kiwifrukterna fortfarande är ganska små.

Lagom till slutet av september har kiwin hunnit växa till sig, och blivit klar för skörd.
29 april, 2010

4 kommentarer

  1. Hur läckert är det, kiwi på öland! Men det är ju något magiskt med denna underbara ö så det är väl kanske inte så konstigt ;-)! Säger det igen, hör du något om jobb och bostad hojta så kommer vi direkt! Öland är mitt paradis, har alltid varit.
    Hoppas ni får en härlig valborg!

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ Bara en kaka till på Facebook för ännu mer matinspiration