Café och fika Öland

Mejeriet i Kastlösa

Här kommer ännu ett tips på ett ställe att besöka på Ölands Skördefest – Kastlösa Mejeri. Det är ett kombinerat restaurang/café-ställe som har öppet några veckor på sommaren, och även nu på Skördefesten. Kastlösa ligger på sydöstra Öland, strax nedanför Mörbylånga.

De har fotoutställning på väggarna, och det finns även ett fåtal produkter till försäljning.

Vi var där sista veckan de höll öppet i somras och passade på att fika. De hade riktigt finkaffe och hembakta croissanter. Mycket gott!

Inredningen är riktigt cool, lite rå med blottade betongväggar och franskt bistrokakel. Byggnaden är från 1882 och huserade då Ölands första mejeri, men renoveringen skedde för ett par år sedan då några stockholmare med oklanderlig smak tog över stället.

För min del hade de hemskt gärna fått hålla öppet året runt, men jag får hålla mig till godo med sommaren och skördefesten.

På vägen ut var det självklart någon som skulle posera och busa. Att sitta stilla på café är inget för en treåring, men så länge vi mutar henne med ett glas mjölk (och måhända en bulle om det finns) brukar hon sitta still en stund i alla fall.

27 september, 2017

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration

Följ @baraenkakatill på Instagram för ännu mer matinspiration